Vertrek directeur Hartstichting kostte half miljoen

Array

hartstichtingDe Hartstichting heeft de in 2004 vertrokken directeur Manger Cats ca. vijf ton mee moeten geven. Dat bevestigt een woordvoerder van de stichting. De bestuurder kreeg tweeenhalf jaarsalaris van
€ 170.000, alsmede een schadevergoeding van € 50.000.

Cats kwam destijds onder vuur te liggen vanwege zijn hoge salaris, maar weigerde akkoord te gaan met een salarisverlaging. Daarop werd hij ontslagen. De rechter oordeelde in dat jaar dat het ontslag onterecht was en oordeelde dat de Hartstichting Cats tot aan zijn pensioen op de loonlijst moest houden, zonder dat hij nog hoefde te werken.

De huidige directeur Hans Stam krijgt volgens de woordvoerder een jaarsalaris van € 132.000. Dat salaris ligt € 25.000 onder het in 2005 door de commissie Wijffels vastgestelde salarisplafond voor bestuurders bij ‘goede doelen’.

De Hartstichting betreurt het dat het nieuws over de kwestie uit het verleden juist nu bekend is geworden. Promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit toont volgens de zegsman aan wat voor positieve maatschappelijke bijdrage de Hartstichting levert. De afgelopen 25 jaar heeft het werk van de Hartstichting volgens de onderzoeker, die woensdag promoveert, ertoe bijgedragen dat de maatschappelijke kosten van hartinfarcten direct en indirect met 334 miljoen euro zijn gedaald.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen