Inschrijving Niek Sniekers Kwaliteitsprijs Diabeteszorg 2009 geopend

Array

Novo NordiskProjecten en initiatieven die kwaliteitsverbetering op het gebied van diabeteszorg nastreven, kunnen vanaf nu worden aangemeld en maken kans op de Niek Sniekers Kwaliteitsprijs Diabeteszorg 2009 van Novo Nordisk. Met deze tweejaarlijkse prijs wil Novo Nordisk het delen van kennis en werkwijzen op het gebied van diabeteszorg stimuleren. De prijs, die sinds 2001 bestaat als de Novo Nordisk Kwaliteitsprijs, wordt per 2009 opgedragen aan oud-directeur van Novo Nordisk Niek Sniekers, die in 2008 overleed. Aanmelden kan vanaf vandaag tot en met 31 januari 2010 via www.changingdiabetes.nl. De prijswinnaar wordt op 20 mei 2010 tijdens het Nationaal Insuline Congres bekend gemaakt.

Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van internisten, huisartsen, diabetesverpleegkundigen, praktijkondersteuners en mensen met diabetes, nomineert uiteindelijk drie inzendingen. Deze drie kanshebbers krijgen een artikel in DiabeteSpecialist. Naar aanleiding van de drie artikelen kiest de jury de uiteindelijke winnaar die op 20 mei 2010 tijdens het Nationaal Insuline Congres een waardecheque van € 12.000,- ontvangt. De nummers twee en drie ontvangen een cheque van € 1.500,-. De geldprijzen dienen allemaal besteed te worden aan verdere verbetering van de kwaliteit in diabeteszorg.

Kwaliteitsverbetering
Veel mensen worden geïnspireerd om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kwaliteit in diabeteszorg. Jaarlijks worden er vele landelijke, regionale en/of lokale initiatieven gestart ter verbetering van de zorg van mensen met diabetes. Novo Nordisk ondersteunt en stimuleert deze initiatieven onder meer door het uitreiken van deze tweejaarlijkse Kwaliteitsprijs Diabeteszorg. Met alle veranderingen in de afgelopen jaren zoals de komst van functionele bekostiging, de Zorgstandaard van de NDF en verschuiving van diabeteszorg naar de eerstelijn, groeit de behoefte aan gedegen kennis en ondersteuning. De Niek Sniekers Kwaliteitsprijs Diabeteszorg 2009 wordt uitgereikt aan een initiatief of projecten dat bijdraagt aan het veranderen van de toekomst van diabetes. Bijvoorbeeld op het gebied van zorgstructuur, evaluatie van geleverde zorg, educatie, preventie van diabetes, communicatie of toepassingen van niet medicamenteuze therapie, medicamenteuze therapie of medische hulpmiddelen.

Niek Sniekers
Niek Sniekers (1938-2008) was van 1979 tot en met 2002 algemeen directeur van in eerste instantie Nordisk en later van Novo Nordisk. In die jaren betekende hij veel voor het farmaceutische bedrijf, maar zeker ook voor de diabeteszorg in Nederland. Met zijn vurige betogen inspireerde, motiveerde en overtuigde hij mensen, waardoor innovatie in de zorg gestimuleerd werd. Sniekers zette scholingsinstituten en beroepsverenigingen op en stimuleerde deze om zich verder te professionaliseren. Niek Sniekers nam in 1985 het initiatief tot Bloedsuiker, een maandblad voor mensen met diabetes, dat nog altijd bestaat.  In 2001 ontving hij de Koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienstelijke rol in de diabeteszorg.

Niek Sniekers Kwaliteitsprijs Diabeteszorg
De Niek Sniekers Kwaliteitsprijs Diabeteszorg is een tweejaarlijkse prijs die het farmaceutisch bedrijf Novo Nordisk uitreikt voor initiatieven en projecten die vernieuwing en verbetering van diabeteszorg voor ogen hebben. De prijs werd in 2001 voor het eerst uitgereikt en was tot 2009 bekend als de Novo Nordisk Kwaliteitsprijs Diabeteszorg. In dat jaar werd de prijs opgedragen aan oud-directeur van Novo Nordisk Niek Sniekers, die in maart 2008 overleed. Uit de inzendingen kiest een vakkundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van internisten, huisartsen, diabetesverpleegkundigen, praktijkondersteuners en diabetespatienten, drie genomineerden. Deze drie projecten krijgen een eigen artikel in DiabeteSpecialist en naar aanleiding van die publicaties worden de projecten opnieuw beoordeeld door de jury. De prijs voor de winnaar bestaat uit een waardecheque van €12.000,- die net als de € 1.500,- voor de overige twee genomineerden besteed dient te worden aan de verdere kwaliteitsverbetering in de diabeteszorg. Meer informatie op www.changingdiabetes.nl.

Bron: Novo Nordisk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen