Dr. Donor komt naar je toe deze winter

Array

drdonorSpeel Dr. Donor the Game en weet wat je kunt doneren
Weet jij welke organen gedoneerd kunnen worden? Nee? Nou, je bent niet de enige! Veel jongeren blijken dit niet te weten. Speel het Dr. Donor spel en je weet precies wat je kunt doneren. Daarna kan je meteen je donorcodicil invullen. Dr. Donor gaat vanaf 12 december naar tenminste twee jongeren-events in Rotterdam.

Waarom Dr. Donor
Uit onderzoek bleek dat weinig jongeren een donorcodicil invullen en daarnaast weinig kennis hebben over de organen die gedoneerd kunnen worden. En dat dit zowel bij leven als na overlijden gedaan kan worden. Met behulp van Dr. Donor the Game komt daar hopelijk verandering in. Want het is voor veel mensen van levensbelang dat meer mensen hun donorcodicil invullen!

Van alle Nederlanders vult 47,2 procent het donorcodicil volledig in, 10,2  procent geeft toestemming met donatiebeperkingen, 29,9 procent van de Nederlanders geeft geen toestemming voor donatie en 10,9 procent geven aan  dat de nabestaanden beslissen. Bij 1,8 procent van de Nederlanders beslist er een specifiek persoon.

Hoe wordt het spel gespeeld?
Dr. Donor is een grote dokter waar op de locatie van het lichaam van de te transplanteren organen grote gaten zijn gemaakt. Met ballen in de vorm van harten kan naar de dokter gegooid worden. Heb je genoeg punten? Dan win je een superleuke donor(goodie)-bag. Het spel wordt geleid door een grappige verpleegkundige die je graag alles over doneren vertelt. Daarnaast is Martijn Oudeman ook aanwezig, hij heeft in juli 2007 een dubbele longtransplantatie ondergaan.

Data Dr. Donor
Dr. Donor staat op de volgende events:

Zaterdag 12 december: Manifestatie ”Do the right thing”

Locatie: Wijkcentrum Zjaak, Alexander

Tijd: 13.00 tot 18.00

Vrijdag 18 december: Meidenmiddagen

Locatie: LCC ’t Klooster, Afrikaanderplein

Tijd: 17.00 tot 23.00

Rotterdam Sportawards
Martijn Oudeman is genomineerd voor de Rotterdam Sportstad Awards in de categorie Gehandicaptensportprijs 2009. Martijn heeft in juli 2007 een dubbelzijdige longtransplantatie ondergaan. Een half jaar na zijn longtransplantatie heeft Martijn aan de 5km-loop van de Rotterdamse marathon meegedaan.  Gemotiveerd door deze unieke prestatie dacht Martijn dat hij nog veel meer in petto had. Hij is begonnen met roeien en is hard gaan trainen voor de World Transplant Games 2009 in Australie. Augustus jl. heeft hij bij de World Transplant Games een zilveren medaille behaald.

En goud behaald in de dubbel twee!

Rotterdam Zorgstad
Samen met verschillende zorginstellingen in de stad maakt de gemeente Rotterdam zich sterk voor de stimulering van de Rotterdamse gezondheidszorgeconomie. Rotterdam zet in op een gezonde economische zorgsector met een kwalitatief hoogwaardig aanbod, veel bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Geef jij je ook helemaal? Check de website www.drdonor.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen