Medisch Centrum Leeuwarden doet Hyves, Facebook en Twitter in de ban

Array

geen twitter meerHet gebruik van de populaire sociale netwerksites Hyves, Facebook en Twitter is verboden voor medewerkers van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De ziekenhuisdirectie vindt dat medewerkers te veel tijd spendeerden aan deze activiteiten, die niets met het werk te maken hebben en heeft de gebruiksmogelijkheid geblokkeerd. Andere internetsites die vooral het vermaak dienen, waren al eerder verboden zo meldt meldt de Leeuwarder Courant (via: Nursing.nl).

Uit gebruiksoverzichten bleek dat Hyves, Facebook en Twitter ‘hoog scoorden in de top-10 van internetsites’, zegt woordvoerder Frits Mostert. Een aantal medewerkers heeft volgens hem boos gereageerd op het verbod. Maar de steun voor de maatregel is beduidend groter, zegt hij.

Microblogplatform Twitter wordt steeds meer gebruikt als nieuwsbron. Microbloggen kan de zorg zelfs van dienst zijn.

Het Oxford Radcliffe Hospital in Engeland denkt gebruik te kunnen maken van de snelheid en het gemak van twitter en zet het naast de gebruikelijke media in als communicatiemiddel. Naast het verspreiden van nieuws is een belangrijk aspect dat personeel, patienten en andere belanghebbenden gemakkelijk feedback kunnen geven en ook kennis kunnen delen. Om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden een kwaadaardige niertumor te verwijderen zonder de gehele nier weg te nemen, deed een team van het Henry Ford Hospital hiervan via Twitter verslag vanuit de operatiekamer.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen