Nog tien jaar om verdubbeling blinden en slechtzienden tegen te gaan

Array

macro-oog-blauwSamen werken aan preventie, opleiding en onderzoek: Oogfonds en Het Oogziekenhuis Rotterdam kijken samen naar de toekomst
In 2010 is het nog tien jaar voordat de voorspelling van Vision 2020 uitkomt: een verdubbeling van het aantal blinden en slechtzienden. Er is dus nog slechts tien jaar de tijd om de groei een halt toe te roepen. Alle reden voor het Oogfonds en Het Oogziekenhuis Rotterdam om vandaag een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. “Als we de voorspelling van Vision 2020 ongedaan willen maken, moeten we nu in actie komen!”, stelt Kees Sol, lid van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis. Vision 2020 Nederland is onderdeel van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO.

Samenwerken aan vermindering onnodige slechtziendheid
De samenwerkingsovereenkomst is een raamwerk waar tal van projecten uit voort zullen vloeien. Het Oogfonds en Het Oogziekenhuis gaan samen voorlichting geven om ernstige slechtziendheid en blindheid te voorkomen. Om dit realiseren, gaan zij samen opleidingen ontwikkelen. Onder meer om vrijwilligers op te leiden, die in het hele land voorlichting kunnen gaan geven.

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst van het Oogfonds met Het Oogziekenhuis Rotterdam. Inzet: voorkomen van onnodige blindheid en slechtziendheid door voorlichting en onderzoek.
dsc_0116
Op de foto vlnr: John van Duin, Ingrid Kolkhuis Tanke-Prinsenberg (Oogfonds), Frans Hiddema, Maaike van Zuilen en Kees Sol (Oogziekenhuis).

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Frans Hiddema vindt: “Samen met het Oogfonds als nationaal fondsenwerver hebben we genoeg slagkracht om echt een verschil te maken.” Directeur Ingrid Kolkhuis Tanke van het Oogfonds ziet de overeenkomst als een belangrijke stap om een grotere vuist te kunnen maken richting overheid, zodat het voorkomen van blindheid en slechtziendheid op de agenda komt te staan. “Er zijn veel organisaties die zich bezighouden met oogproblemen, slechtziendheid en blindheid. Alleen door samenwerking kunnen we iets bereiken. We nodigen dan ook graag andere organisaties uit om een bijdrage te leveren.”

De samenwerking zal in 2010 bestaan uit onder meer het gezamenlijk geven van voorlichting, gezamenlijk fondsenwerven en het gezamenlijk financieren van wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie: www.oogfonds.nl, www.oogziekenhuis.nl

Wilt u kennismaken met het Oogfonds en Het Oogziekenhuis Rotterdam? Kom dan op 28, 29 of 30 januari 2010 naar de ZieZo-beurs, de jaarlijkse beurs over leven met een visuele beperking. Meer informatie: www.ziezobeurs.nl

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst van het Oogfonds met Het Oogziekenhuis Rotterdam. Inzet: voorkomen van onnodige blindheid en slechtziendheid door voorlichting en onderzoek.
dsc_0116
Op de foto vlnr: John van Duin, Ingrid Kolkhuis Tanke-Prinsenberg (Oogfonds), Frans Hiddema, Maaike van Zuilen en Kees Sol (Oogziekenhuis).
Bron: Oogfonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen