Prominente rol voor Erasmus MC in subsidie Life Sciences & Health sector

Array

OsterhausIn totaal 81 miljoen Euro subsidie vanuit de Nederlandse aardgasbaten
De Ministerraad heeft op 18 december ingestemd met een subsidieverlening van 81 miljoen Euro aan de Nederlandse Life Sciences & Health sector vanuit de Nederlandse aardgasbaten (Fonds Economische Structuurversterking).

De aanvraag is eerder dit jaar gezamenlijk ingediend door de Nederlandse Universitaire Medische Centra samen met (technische) Universiteiten en tientallen grote farmaceutische- en medische technologiebedrijven en kleine tot middelgrote biotechnologiebedrijven. De aanvraag bestaat uit een drietal deelgebieden – clusters genaamd: Diagnosis (10 miljoen subsidie), Drugs (24 miljoen subsidie, Regenerative Medicine (42 miljoen subsidie) en 3 miljoen voor sector overkoepelende activiteiten. Het Erasmus MC heeft een prominente positie als penvoerende instantie voor het Drugs Cluster en het Regenerative Medicine Cluster die tezamen meer dan 80% van de totale sectoraanvraag omvatten.

Binnen het Cluster Drugs zal innovatief onderzoek worden verricht op het gebied van neurologische- en psychiatrische ziekten, onder coördinatie van Prof. Chris de Zeeuw (Neurowetenschappen) en naar chronische- en acute virale infectieziekten onder coördinatie van Prof. Ab Osterhaus (Virologie).

Het Cluster Regenerative Medicine richt zich op stamcellen en weefseltechnologie. Onder medecoördinatie van Prof. Elaine Dzierzak (Celbiologie) zal grensverleggend fundamenteel onderzoek worden gecombineerd met innovatieve toepassingen.

Recente artikelen