Succes voor Obama’s hervorming gezondheidszorg nabij

Array

ObamaAmerikaanse senaat stap dichter bij finale stemming over gezondheidszorg
De Amerikaanse senaat heeft woensdag een stap dichter gezet naar het goedkeuren van de wetgeving die voor de grootste hervorming van de gezondheidszorg sinds decennia moet zorgen. Meer dan 30 miljoen mensen zouden er bijkomend door verzekerd worden.De Senaat in Washington houdt donderdag zijn definitieve stemming over de eigen versie van het hervormingsplan.

De stemronde staat gepland voor donderdagochtend 08.00 uur plaatselijke tijd, 14.00 uur Nederlandse tijd. De uitkomst staat vrijwel vast. De Democraten, de partijgenoten van Obama, beschikken er over een ruime meerderheid en de steun van 51 van de in totaal honderd senatoren is genoeg.

Zodra het voorstel donderdag is goedgekeurd, moeten de Senaat en het Huis van Afgevaardigden een compromis zien te vinden over de verschillen in hun versies. In november keurde het Huis zijn versie van de hervorming al goed. De definitieve stemming over de hervorming van de gezondheidszorg is eind januari of begin februari te verwachten.

De senaat stemde woensdagmiddag 60 stemmen tegen 39 voor een beeindiging van de debatten en een finale stemming donderdagochtend. Als de wet wordt goedgekeurd, is dat een opsteker voor de Amerikaanse president Barack Obama, die van de hervorming een prioriteit maakte.

Recente artikelen