Zorgkonijn heet Nazbatag en is voor consumenten beschikbaar

Array

zorgkonijnMedicalFacts gaat wifi-konijn opnemen
Het zorgkonijn / wifikonijn  is wit, heeft wapperende oren en gekleurde ledjes op zijn buik. En inmiddels heeft het internetkonijn Nabaztag haar intrede gedaan in Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. De Nabaztag is een internetkonijn dat kan communiceren via je draadloos netwerk. Via de website van Nabaztag kun je berichten sturen naar je eigen Nabaztag of die van je vrienden.Daarom is het dus een interessant item voor zieke kinderen om contact te houden met familie en vrienden thuis. Het konijn kan hardop alle ingesproken berichten voorlezen die aan het kind worden gemaild via een website. En ook boeken kan het konijn voorlezen. Het konijn kost rond de 130 euro en u kan dit eventueel ook via MedicalFacts bestellen. Dit biedt MedicalFacts aan als service aan geinteresseerde lezers.

Met konijntje Nazbatag  moet  kinderen het gevoel geven dat thuis dichtbij is en ze daardoor sneller op hun gemak zijn in de vreemde omgeving van het ziekenhuis.De Nabaztag geeft een melding wanneer je een e-mail hebt ontvangen door spraak, het wapperen met zijn oren en het oplichten van de lampjes op zijn buik.

De prijs van het konijn ligt rond de 130 euro.

Naast deze functies kan de Nabaztag ook het weer melden, heeft hij een alarmklok, geeft hij de tijd weer, verkeersinformatie en kan hij MP3’s afspelen. Nabaztag, dat Armeens is voor konijn, komt uit Frankrijk. Daar is hij inmiddels een groot succes en is er een hele gemeenschap van Nabaztag-bezitters ontstaan. Het leuke hiervan is, is dat je elkaar mp3’s kunt sturen, je elkaars konijn kunt laten reageren als er mail binnenkomt en je speciale kleuren ledjes en een tune kunt uitzoeken die je koppelt aan je eigen Nabaztag. Zo weet iemand direct dat er een mailtje van jou binnenkomt. Daarnaast kun je een tekstbericht zenden aan een Nabaztag-bezitter, die het intelligente konijn vervolgens voorleest.

Nabaztag wordt geleverd in een geheel witte uitvoering. Hij is 23 centimeter hoog, twee zwarte stippen als ogen en twee streepjes als neusje. De oren kunnen bewegen en wie dat wil kan zijn oren verwisselen voor een set gekleurde. Als je twee setjes aanschaft (los verkrijgbaar) kun je kleuren mixen. Hierdoor creeer je een geheel eigen Nabaztag.

De kleuren op het lijf van het Wifi-konijntje wisselen steeds. Bij nieuwe e-mail lichten er een aantal roze lampjes op. Het weer geeft hij aan met gele (zon) en blauwe (bewolking) ledjes. Als ie gaat slapen (tijd door de eigenaar in te stellen) strekt ie zijn oren en roept; Sleeping Time!

Het wifikonijn heeft nu een microfoontje in zijn buik. Daardoor kan je nu spraakcommando’s geven waarna het konijn bijvoorbeeld je rss-feeds of mails voorleest. Ook kan je ingesproken audioboodschappen sturen naar andere Nabaztag-bezitters. Met de eerste Nabazatag moest je die boodschappen typen waarna een text-to-speech techniek de rest deed. Ook zit in het nieuwe konijn een geurherkenning en een rfid-chip, waarmee het bijvoorbeeld gechipte boeken automatisch kan herkennen en voorlezen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen