Obesitas dodelijker dan gedacht

Array

obesitasOvergewicht is dodelijker dan voorheen werd gedacht, aldus de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Wetenschappers hebben ontdekt dat te dikke mensen bijna twee keer zoveel risico lopen te sterven aan een hartaanval.

Een onderzoek bij circa één miljoen vaders en hun zonen toonde aan dat overgewicht het risico om te sterven aan een cardiovasculaire ziekte verhoogt met 82%. Dat is hoger dan tot nu toe werd gedacht.

De onderzoekers bestudeerden de Body Mass Index (BMI) van kinderen en legden het verband met de doodsoorzaak van de ouders. Zij gebruikten deze ‘nieuwe’ wijze van onderzoek om te voorkomen dat bepaalde ziekten die gewichtsverlies kunnen veroorzaken, zoals kanker, doen lijken dat dunne mensen een groter risico lopen om te sterven.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij longkanker. Het is de kanker waar patienten aan sterven en niet aan het feit dat ze te weinig bewegen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen