Benefietconcert tegen borstkanker

Array

pink-ribbon-3VWO-scholieren Rosanne Maas en Dian van Elst organiseren op 20 januari een benefietconcert onder de naam Amersfoort tegen borstkanker. Het concert is de afsluiting van hun zogenoemde profielwerkstuk over borstkanker.
,,Met de opbrengst van dit concert willen wij financieel bijdragen aan het onderzoek naar borstkanker. Een op de acht mensen krijgt te maken met borstkanker en een op de vijfentwintig vrouwen overlijdt eraan”, leggen de twee scholieren uit. ,,Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder Nederlandse vrouwen. Onder andere moet het aantal vrouwen met borstkanker verminderen, diagnoses moeten vroeger gesteld worden en de zorg moet verbeterd worden! Om dit te kunnen realiseren is bijvoorbeeld veel onderzoek, en daarmee geld, nodig. Door middel van dit concert willen wij ook een steentje bijdragen aan de financiering van deze doelstellingen.”
Het opgehaalde bedrag zal ten goede komen aan de Stichting Pink Ribbon. Pink Ribbon zet zich in om het aantal vrouwen met borstkanker terug te dringen. Dat doet deze organisatie door de bewustwording van de risico’s op borstkanker te verbeteren, door projecten ter verbetering van de zorg te financieren en door wetenschappelijk onderzoek gericht op vroege opsporing en preventie te financieren. ,,In onze ogen zijn dit zeer goede en belangrijke doelstellingen waar wij vierkant achter staan. Daarom ook onze keuze voor deze stichting.”

Bron: Stad Amersfoort

Recente artikelen