Acties huisartsen nodig om de bereikbaarheid van de huisarts te continueren

Array

huisarts bereikbaarheidDe LHV verwacht dat de bezuinigingen van minister Klink gevolgen zullen hebben voor de bereikbaarheid van de huisartsenpraktijken. Het budget zou te laag worden om fulltime assistenten en hbo-verpleegkundigen – die chronisch zieken helpen – te betalen. Daardoor zouden praktijken mogelijk alleen nog ’s ochtends open zijn voor reguliere zorg. Ook investeringen in de praktijk zelf en in medische apparatuur zouden door de bezuinigingen worden bemoeilijkt.

Daarom voeren de huisartsen actie. De huisartsen willen het kabinet en minister Klink een eerste krachtig signaal geven dat bezuinigingen op de huisartsenzorg ontoelaatbaar zijn. Tot maart 2010. zullen huisartsen een aantal maatregelen nemen. Als minister Klink en het  kabinet na de eerste acties niet tot een andere inzichten komen hebben de huisartsen al aangekondigd mer meer acties te komen. Over de concrete invulling van de dan te nemen maatregelen zijn door de LHV nog uitspraken gedaan. De verwachting is dat de Ledenraad van de LHV op 9 februari 2010 zich dan opnieuw laat horen.

Maatregelen van de huisartsen tegen bezuiniging van 60 miljoen euro

  1. Vaker doorverwijzen van patienten naar het ziekenhuis
  2. Beperken van neventaken die niet tot de kerntaak van de huisarts behoren
  3. Opschorten van investeringen

Maatregel tegen dreigende extra bezuiniging van 127 miljoen euro

  1. Patienten met een herhaalrecept voor dure patentgeneesmiddelen – geïnitieerd in de tweede lijn – worden terugverwezen naar de voorschrijvend specialist.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen