Rode Kruis biedt hulp na verwoestende aardbeving in Haïti

Array

Giften voor de getroffen streek welkom op rekening nummer 000-0006566-67
Een aardbeving van 7.3 op de schaal van Richter heeft Haïti dinsdag getroffen. Vrijwilligers van het Haïtiaanse Rode Kruis bieden momenteel hulp aan gewonden en ondersteuning aan ziekenhuizen die onvoldoende capaciteit hebben voor een ramp van deze omvang. Later vandaag komen twee noodhulpteams van het Internationale Rode Kruis aan om extra ondersteuning te bieden.

De aardbeving trof de hoofdstad Port-au-Prince en andere gebieden van het land. Het meest getroffen gebied is Haïtiâs West Provincie met een populatie van 2,2, miljoen. Er is momenteel dringend behoefte aan opsporingsteams, veldziekenhuizen, gezondheidszorg, waterzuivering, onderdak, logistieke ondersteuning en telecommunicatie.

Het Internationale Rode Kruis heeft in Haïti momenteel voor 3.000 families voorzieningen beschikbaar die in de eerste levensbehoefte kunnen voorzien. In Port-au-Prince zijn deze voorzieningen voor 500 families beschikbaar. Deze noodvoorzieningen bestaan uit keukenmaterialen, persoonlijke verzorgingspakketten, dekens en containers om drinkwater in op te slaan.

Een noodhulpteam met diverse experts op het gebied van gezondheidszorg en logistiek zal later vandaag arriveren om het Haïtiaanse Rode Kruis te ondersteunen in de hulpverlening. Daarnaast zal een noodhulpteam van het Rode Kruis en de Europese Unie zich gaan richten op een inventarisatie van de schade en de meeste dringende behoeften. Rode Kruis-Vlaanderen onderzoekt in Benelux-verband welke noodhulpteams (Emergency Response Units) naar Haïti kunnen afreizen. Het Internationale Rode Kruis zal beoordelen of deze specifieke hulp gewenst is.

Het Nederlandse Rode Kruis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen