Uroloog Egbert Boevé van het Sint Franciscus Gasthuis behaalt tweede positie in de Mednet Topartsenlijst editie 2009

Op donderdag 14 januari 2010 presenteerde Mednet de uitslag van de Topartsen verkiezing van 2009. Uroloog Egbert Boevé behaalde een tweede positie in deze Topartsenlijst. Bovendien werden alle leden van de maatschap Urologie van het Sint Franciscus Gasthuis, Jan Blom, Ronald Nooter, John Rietbergen en Egbert Boevé, genomineerd. Binnen het Sint Franciscus Gasthuis waren ook chirurg/intensivist Peter de Feiter en internist/hematoloog Henk van Zaanen genomineerd.

Mednet Topartsenlijst 2009
Het is het vierde jaar dat de Topartsen verkiezing gehouden wordt, waarbij medisch specialisten kunnen aangeven wie zij binnen hun eigen specialisme als een Toparts beschouwen: een collega aan wie ze hun dierbaren zouden toevertrouwen. Een kleine duizend artsen brachten dit jaar hun stem uit, opnieuw meer dan de voorgaande jaren. Daardoor was het mogelijk om voor negen specialismen een top-3 samen te stellen. Voor het eerst zijn er meer artsen uit niet-academische ziekenhuizen tot Mednet Toparts benoemd; 57 procent van de aangewezen artsen werkt in een niet-academisch ziekenhuis.

Elsevier enquête ‘de beste specialisten’ 2009
In de Elsevier enquête ‘de beste specialisten’ worden de urologen van het Sint Franciscus Gasthuis landelijk als beste specialisten in hun vakgebied beoordeeld. De internisten, longartsen, maag-, darm- en leverartsen en medisch microbiologen staan allen op de derde plaats in de landelijke uitslag. Daarnaast scoren de reumatologen, chirurgen, dermatologen en anesthesiologen hoog in de ranglijst met een vierde, zevende, negende en tiende plaats. De specialismen Gynaecologie, Interne Geneeskunde, Kindergeneeskunde, Oogheelkunde en Orthopedie zijn tevens in de regionale top drie terug te vinden. Aan het onderzoek deden medisch specialisten, ziekenhuismanagers, huisartsen en ziekenhuisbestuurders mee. Zij gaven op een vragenlijst aan welke specialismen volgens hen in positieve of negatieve zin opvallen.


Topklinisch opleidingsziekenhuis

Het Sint Franciscus Gasthuis is het eerste en enige algemene ziekenhuis in Rotterdam met de topklinische status. Het Sint Franciscus Gasthuis is namelijk toegetreden tot de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Tot deze vereniging worden alleen grote opleidingsziekenhuizen toegelaten, die hooggespecialiseerde medische zorg leveren. Dit betekent dat het Sint Franciscus Gasthuis voorop loopt in de kwaliteit van patientenzorg, onderwijs en opleiding, onderzoek en vernieuwing.

Recente artikelen