Rode Kruis-Vlaanderen vangt repatrianten aardbeving op in Melsbroek

Array

Bij de aankomst van de repatrianten uit Haïti zal Rode Kruis-Vlaanderen de medische en psychosociale ondersteuning op zich nemen. De aankomst van het vliegtuig te Melsbroek is vandaag. Het Rode Kruis zal de mensen begeleiden bij het verlaten van het vliegtuig. Daar waar nodig wordt medische ondersteuning geboden en zijn warme dekens voorzien (belangrijk temperatuurverschil met Haïti). Op de luchthaven zelf richt het Rode Kruis een hulppost op en voorziet de organisatie tevens 2 ziekenwagens.

Bij de eerste opvang van de repatrianten zullen gespecialiseerde Rode Kruisvrijwilligers (Dringende Sociale Interventie of DSI) instaan voor de registratie en de uitbouw van een onthaalcentrum. Daar worden de mensen opgevangen, gerustgesteld, worden oplossingen aangeboden voor praktische problemen (zoals kledij, herberg) en wordt ook psychosociale ondersteuning geboden. Ook de hereniging van de repatrianten met de aanwezige familieleden zal begeleid worden door het Rode Kruis.

online adverteren www.m4n.nl

Bron: Rode Kruis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen