Veldhospitaal Haïti krijgt geen toestemming landing

Array

Artsen zonder Grenzen dringt erop aan dat haar hulpvluchten met cruciaal medisch en chirurgisch materiaal toestemming krijgen te landen in Port-au-Prince, Haïti. Duizenden gewonden wachten in de stad op spoedeisende operaties. Hulpvluchten die levensreddende apparatuur en medische staf transporteren, moeten prioriteit krijgen.

Vliegtuig omgeleid
Een vliegtuig van Artsen zonder Grenzen met een chirurgisch veldhospitaal mocht vandaag niet in Port-au-Prince landen, ondanks garanties van de Verenigde Naties en het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten. Het vliegtuig werd omgeleid naar Samana in de Dominicaanse Republiek. Alle materialen zijn nu per vrachtwagen onderweg uit Samana. Dit heeft de aankomst van het veldhospitaal met 24 uur vertraagd.

Tweede vliegtuig
Een tweede vliegtuig van Artsen zonder Grenzen moet vandaag volgens planning om tien uur ’s ochtends lokale tijd landen. Het vervoert aanvullende levensreddende medische materialen en de rest van de apparatuur van het veldhospitaal. Als dit vliegtuig ook omgeleid wordt, zal het opzetten van veldhospitaal nog verder vertraagd worden, terwijl duizenden gewonden dringend levensreddende hulp nodig hebben.

Veldhospitaal
Het opblaasbare veldhospitaal heeft twee operatiezalen, een intensive care unit, een capaciteit van 100 bedden, een eerste hulpafdeling en alle noodzakelijke apparatuur voor sterilisatie van medische materialen.

24 uur per dag
Teams van Artsen zonder Grenzen werken op dit moment 24 uur per dag in vijf verschillende ziekenhuizen in Port-au-Prince. Ze hebben de beschikking over slechts twee volledig functionerende operatiekamers. Vanwege de enorme toestroom van gewonden en gebrek aan functionerende medische voorzieningen is de derde geïmproviseerde operatiekamer voor kleinere ingrepen ingericht.

Bron: AzG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen