NZa: Continuïteit van zorg door Vitras/CMD niet in het geding

Array

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verleent geen financiele steun aan Vitras/CMD. Uit onderzoek van het zorgkantoor blijkt dat er alternatieven zijn om de continuïteit van zorg te waarborgen. De NZa komt tot deze conclusie na zorgvuldig onderzoek waarbij informatie is ingewonnen bij de organisatie zelf en bij het zorgkantoor Agis.

De borging van de continuïteit van zorg aan patienten in de regio is één van de belangrijkste criteria voor steunverlening. Uit de informatie van het zorgkantoor blijkt dat diverse zorgaanbieders hebben aangegeven een rol te kunnen spelen in de overname van (delen van) de zorg van Vitras/CMD indien dat nodig zou zijn. Daarnaast heeft het zorgkantoor een draaiboek om bij eventuele problemen de continuïteit van de zorg te borgen.

Vitras/CMD vroeg in de zomer van 2009 steun aan bij de NZa. Op 29 september 2009 nam de NZa het voorgenomen besluit om het steunverzoek af te wijzen. De belangrijkste reden daarvoor was dat het zorgkantoor de NZa er onvoldoende van heeft overtuigd dat de continuïteit van zorg in het geding zou komen zonder steunverlening. De staatssecretaris van VWS heeft daarop gebruik gemaakt van de mogelijkheid de NZa te verzoeken het besluit te heroverwegen. Zij wilde meer zekerheid dat de continuïteit van zorg geborgd is. Daarop heeft de NZa aan zorgkantoor Utrecht gevraagd om een nadere onderbouwing van alternatieven. Ook heeft de NZa het College sanering zorginstellingen gevraagd de liquiditeitspositie van Vitras/CMD te beoordelen. Dat wijst uit dat Vitras/CMD geen acute liquiditeitsproblemen heeft. Op grond van bovenstaande komt de NZa tot het definitieve besluit geen steun te verlenen.

Bron: NZa

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen