UCB trekt meer budget uit voor sociaal plan

Array

De actie die de personeelsvertegenwoordigers van UCB Eigenbrakel aangekondigd hadden, is door de politie min of meer onderbroken. Toch blijkt is er een klein resultaat, maar bleek toch vruchten af te werpen. Slechts een kleine personeelsdelegatie wist binnen te komen in de vergadering van het management. De vakbonden, die momenteel onderhandelen over het sociaal plan na het ontslag van 135 mensen, hebben een symbolische actie gevoerd door een C4 over te maken aan de CEO van de groep UCB, omdat hij zich onlangs nog een loonsverhoging van 6 procent toekende op het moment dat UCB een herstructurering doorvoerde. De vakbondsdelegatie ontmoette Roch Doliveux niet, maar had wel een onderhoud met Fabrice Enderlin, de human resources-directeur van UCB. De bonden kregen de belofte Roch Doliveux volgende week te kunnen ontmoeten en dat er geld komt voor het sociaal plan. Dat bedrag zal verdeeld worden volgens nog vast te leggen modaliteiten, onder de werknemers voor wie een nieuwe baan zoeken het moeilijkst wordt.
De onderhandelingen over het sociaal plan worden, zoals gepland, voortgezet op 28 januari, en 2 en 4 februari.

Bron: Belga

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen