Medtronic neemt Invatec en twee aangesloten bedrijven over

Array

De overname betekent een uitbreiding van het huidige productaanbod en een aanvulling voor de productpijplijn voor cardiovasculaire interventies
Medtronic, Inc. (NYSE: MDT) maakte vandaag bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van Invatec, een ontwikkelaar van innovatieve medische technologieen voor de interventionele behandeling van hart- en vaatziekten, en twee aangesloten bedrijven: Fogazzi, een bedrijf dat polymeertechnologie levert voor Invatec, en Krauth Cardiovascular, dat Invatec–producten distribueert in Duitsland. Volgens de overeenkomst is Medtronic aan Invatec een eerste betaling verschuldigd van 350 miljoen dollar en bijkomende betalingen tot een bedrag van 150 miljoen dollar voor het bereiken van specifieke mijlpalen door Invatec.

De stents, angioplastiekballonnen en bijbehorende producten van Invatec vullen de therapieen en producten van de CardioVascular-divisie van Medtronic uitstekend aan en voegen een sterke franchise met perifere producten en pijplijn toe en breiden bovendien het aanbod van coronaire producten uit. Opmerkelijk is dat Invatec als enige bedrijf ter wereld vier drug-eluting ballonnen op de markt heeft gebracht voor de kransslagaders en de bloedvaten van de onderste ledematen. Het is een pionier op het gebied van de ontwikkeling en de commercialisering van letselspecifieke oplossingen, waaronder therapieen voor aandoeningen onder de knie en carotislijden.

“De overname van Invatec door Medtronic zal de groei van onze CardioVascular-activiteiten versnellen en belangrijke, nieuwe producten toevoegen voor de coronaire en perifere vasculaire markten, “ zei Scott Ward, senior vice president en president van de CardioVascular-divisie van Medtronic.

“Met Invatec haalt Medtronic een gevestigd internationaal bedrijf aan boord met een Europees centrum voor technologieontwikkeling en productie, en met bovendien een indrukwekkende geschiedenis op het gebied van het lanceren van producten en hoogwaardige oplossingen op de interventionele markt,” zei Andrea Venturelli, medeoprichter, chief executive en technical officer van Invatec.

Stefan Widensohler, medeoprichter van Invatec en vicepresident van Global Sales & Marketing, voegde hieraan toe: “Onze integratie in Medtronic creeert een geweldige kans om gebruik te maken van de wereldwijde aanwezigheid van Medtronic en de reikwijdte over de diverse regio’s en functies, van R&D tot sales en marketing, om de interventionele behandeling van hart- en vaatziekte te verbeteren.”

Cardiovasculaire ingrepen vormen de grootste sector binnen de markt van medische apparaten ter wereld, met een jaarlijkse omzet van 10 miljard dollar. Binnen deze sector bestaat er een belangrijke groeimogelijkheid voor perifere vaatziekten, een grote en onderbediende markt die momenteel jaarlijks op 2 miljard dollar wordt geschat en met meer dan 10% per jaar groeit. In de Verenigde Staten en West-Europa alleen lijden ongeveer 20 miljoen mensen aan perifere vaatziekten, die pijn veroorzaken, de mobiliteit verminderen, wondgenezing vertragen en jaarlijks tot ongeveer 250.000 amputaties leiden. Samen zullen Medtronic en Invatec beter gepositioneerd zijn om aan deze en andere onvervulde klinische behoeften te voldoen bij de behandeling van hart- en vaatziekten, wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak.

Over Invatec
Invatec (www.invatec.com) in een vernieuwer op het gebied van de ontwikkeling en de commercialisering van interventionele coronaire en perifere producten, en het hoofdkantoor bevindt zich in Europa. Gedreven door onderzoek en technologie, werkt Invatec actief samen met artsen en kenniscentra om producten te ontwikkelen die de levensverwachting en levenskwaliteit van patienten verbeteren. De kerncompetenties van het bedrijf omvatten polymeerverwerking, metallurgie, oppervlaktebehandelingen en geneesmiddelencoatings. Invatec is verticaal geïntegreerd met volledige interne mogelijkheden om zijn 35 productfamilies, die momenteel in meer dan 70 landen worden aangeboden, te ontwerpen, te ontwikkelen, te vervaardigen en te assembleren. Het bedrijf, dat “ideeen gestalte geven” hoog in het vaandel draagt, werd in 1996 opgericht door Andrea Venturelli en Stefan Widensohler en heeft ongeveer 900 werknemers in dienst, vooral in Brescia (Italie) en Frauenfeld (Zwitserland).

Over de CardioVascular-divisie van Medtronic
De CardioVascular-divisie streeft ernaar de behandeling van coronaire, perifere, aorta- en structurele hartaandoeningen te bevorderen door samenwerking met vooraanstaande artsen, onderzoekers en wetenschappers wereldwijd.

Over Medtronic
Medtronic, Inc. (www.google.com), met hoofdkantoor in Minneapolis is wereldwijd marktleider op het gebied van medische technologie. Voor miljoenen mensen ter wereld biedt Medtronic oplossingen om hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.

Medtronic Benelux heeft een verkoopkantoor in Brussel en Heerlen, een business center in Zaventem – Brussel, een internationaal distributie- en managementcentrum in Heerlen, het Bakken Research Center en een trainingcentrum in Maastricht, een productiefaciliteit in Kerkrade en het verkoopkantoor van het onlangs overgenomen CoreValve in Tilburg.

Recente artikelen