Radboud doet toch aangifte van doodsbedreiging

Array

Bij de politie in Nijmegen is aangifte gedaan van bedreiging van twee ziekenhuismedewerkers door twee mannen van 18 en 19 jaar. Dat meldde het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) dinsdag. De politie bevestigt de aangifte. De aangifte is gedaan vanwege een verbale bedreiging die de twee mannen twee weken geleden uitten tegen een arts en een verpleegkundige. Volgens het ziekenhuis gaat het om een doodsbedreiging. De jongens werden gearresteerd en zijn onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Terwijl ze in aparte ruimten werden behandeld, bedreigden ze verpleegkundigen en de behandelend arts. De twee, een 18-jarige Nijmegenaar en een 19-jarige man uit Beuningen, belandden in het ziekenhuis nadat ze tijdens een politie-achtervolging met hun brommer tegen een auto aanbotsten. Vlak daarvoor hadden ze een 50-jarige voetganger doodgereden.

Buiten het ziekenhuis kwamen zo’n twintig familieleden en bekenden van de verdachten verhaal halen.Er zijn negen agenten en twee beveiligingsmedewerkers van het ziekenhuis ingezet om de groep buiten te houden. Toen de sfeer grimmig dreigde te worden, heeft een arts de boel gesust.

Het tweetal was op de eerste hulp van het ziekenhuis omdat ze even tevoren met hun scooter een voetganger hadden aangereden. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
De twee bedreigers zitten vast op verdenking van doodslag op de voetganger. Het St Radboud wil uit het oogpunt van de veiligheid van haar medewerkers verder niet op de zaak ingaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen