Voorlichtingsavond prostaatkanker

Array

Ziekenhuis Rivierenland in Tiel houdt in samenwerking met de landelijke Stichting Contactgroep Prostaatkanker (SCP) donderdag 28 januari een voorlichtingsavond. De urologen du Fossé, Knol en Laduc geven deze avond informatie over prostaatkanker en de (nieuwe) behandelingsmethoden. De oncologisch verpleegkundige Harmke Verwoerd geeft uitleg over de begeleiding bij prostaatkanker. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor vragen en gesprek.

Prostaatkanker
Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Jaarlijks krijgen bijna 9.500 mannen in Nederland prostaatkanker. Op grond van de bevolkingsgroei en de vergrijzing zal naar verwachting het aantal prostaatkankerpatienten in de komende jaren met bijna 50 procent toenemen. Prostaatkanker treft niet alleen ouderen, ook bij mannen onder de zestig jaar komt het voor. Behoefte aan informatie bij al deze patienten en hun familieleden is groot. Goede voorlichting over prostaatkanker is erg belangrijk.

Doel van de voorlichtingsavond is het geven van informatie en het beantwoorden van vragen omtrent de ziekte prostaatkanker. Deze avond is bedoeld voor prostaatkankerpatienten, hun echtgenote of partner, maar natuurlijk ook voor andere belangstellenden.
De voorlichtingsavond vindt plaats in de Zr Judithzaal van ziekenhuis Rivierenland, President Kennedylaan 1 in Tiel. U kunt zich aanmelden bij bureau Service en Informatie via telefoonnummer 0344-674258 of via e-mail: [email protected].
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen