Betere beoordeling spoedgevallen

Array

Ineke van der Wulp onderzocht de betrouwbaarheid van triagesystemen, dat zijn richtlijnen om de urgentie van de zorgvraag van patienten systematisch in te schatten. Op Nederlandse spoedeisende hulp wordt gebruikt gemaakt van twee systemen: het Manchester Triage Systeem (MTS) of de Emergency Severity Index (ESI). Van der Wulp vergeleek beide systemen en concludeert dat de ESI betrouwbaarder is dan het MTS. Van der Wulp bestudeerde de relatie tussen de urgentiecategorieen en opname en mortaliteit. Vervolgens is specifiek gekeken naar opname en doorverwijzing naar een polikliniek in de laagste urgentiecategorie van de ESI en pijnmetingen in het MTS.

25-02-2010, 12:45 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Ineke van der Wulp, Geneeskunde
Proefschrift: Reliability and validity of emergency department triage systems
Promotor 1: Prof. dr. A.J.P. Schrijvers
Copromotor 1: Dr. H.F. van Stel

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen