Grondstoffabrikant Bajaj Healthcare PVT Ltd. uit registratiedossier

Array

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft de grondstoffabrikant Bajaj Healthcare PVT Ltd. uit Boisar, Maharashtra (India) uit de registratiedossiers verwijderd omdat niet wordt voldaan aan de kwaliteitseisen. Er zijn geen aanwijzingen dat de geneesmiddelen die reeds in het bezit zijn van patienten, onveilig zijn voor gebruik.

Aanleiding tot dit besluit van het CBG is informatie van de EDQM (European Directorate for the Quality of Medicines & Healthcare, onderdeel van de Raad van Europa) die na inspectie van deze fabrikant vaststelde dat de productie van het werkzame bestanddeel carbamazepine niet meer voldoet aan kwaliteits­eisen voor een juiste wijze van produceren (richtsnoeren voor Good Manufacturing Practice).

Voor de fabrikant Bajaj Healthcare PVT Ltd. uit Boisar, Maharashtra (India) betekent dit dat hij niet langer een goedgekeurde grondstoffabrikant is en uit de registratiedossiers wordt verwijderd door het CBG. De handelsvergunninghouders zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Bajaj Healthcare PVT Ltd. levert de volgende stoffen
ANTI ASTHAMATICS: Acefylline, Acefylline Piperazine, Choline Theophyllinate BP/USP, Diprophylline BP, Etophylline BP/EP, 8-Chloro Theophylline, Theophylline Sodium Glycinate USP.
AMINO ACIDS: DL-Methionine BP/EP, L-Methionine BP/EP, L-Glutamic Acid EP/FCC/USSRP, L-Lysine Mono Hydrochloride EP/USP.
MINERALS & NUTRITIONAL SUPPLEMENTS: Caffeine Anhydrous Natural BP/EP/FCC/USP, Caclium Citrate USP, Choline Di-Hydrogen Citrate NF, Potassium Citrate BP, Choline Bitartrate NF/FCC/1%Coated, Choline Hydrogen Tartrate DAB/1%Coated, L+ Choline Bitartrate USP/1%Coated, Carbamazepine BP/EP/USP.\

Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen