TU/e investeert miljoenen in kansrijk onderzoek

Array

De TU/e investeert drie miljoen euro in zogenaamde High Potential Research Programs. Dat maakte rector Hans van Duijn vandaag bekend. Drie nieuwe programmas krijgen ieder een miljoen euro. Het gaat om onderzoeken gericht op medische beeldvorming, kernfusie, en de eigenschappen van polymeren.

Hart en hersenen beter in beeld
Het eerste gehonoreerde programma richt zich op geavanceerde beeldvormingstechnieken om hart en hersenen van patienten beter te kunnen bekijken. Het onderzoek, onder leiding van prof.dr. Luc Florack van faculteit Wiskunde en Informatica, richt zich op onderdelen van hart en hersenen die niet goed toegankelijk zijn met conventionele technieken, maar wel van grote betekenis zijn voor de gezondheidszorg. Florack wil tot een toonaangevende onderzoeksgroep komen die werkt op het snijvlak van beeldvorming, wiskundige modellering, algoritmiek, visualisatie en biomedische toepassingen.

De programma’s krijgen elk gedurende vier jaar een subsidie van 250.000 euro per jaar. De programma’s moeten een nationale en -waar mogelijk- internationale positie gaan verwerven en zo een duidelijke bijdrage leveren aan het profiel van het wetenschappelijk onderzoek van de TU/e. Voor de TU/e zijn de High Potential Research Programs ook een manier om vernieuwend en risicovol multidisciplinair onderzoek te stimuleren van jonge hoogleraren en hoofddocenten. Vorig jaar wees de TU/e al vier andere High Potential Research Programs aan.

Bron: TU/e

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen