Podovitea wordt Hallux

Array

Grootste samenwerkingsverband van podotherapeuten

Podovitea, een organisatie met elf spreekuurlocaties in het oosten van Nederland, heeft zich aangesloten bij Hallux, een landelijk werkende organisatie op het gebied van voetgerelateerde klachten. Podovitea gaat nu verder onder de naam Hallux. De naamswijziging betreft de vestigingen in het Gelderse Hengelo, in Aalten, Nijverdal, Raalte, Zwolle, Hasselt, Hardenberg, Vroomshoop, Ootmarsum, Almelo Centrum en Almelo Leemhorst.

Op de spreekuurlocaties van Hallux worden patienten behandeld met voetklachten en ongemakken die voortvloeien uit een verkeerd functioneren van de voeten, zoals enkel-, knie-, heup- en rugklachten.

Bij klachten aan voeten en daaraan gerelateerde problemen verwijst een huisarts of specialist een patient door naar een podotherapeut. De therapie varieert van het toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals orthesen (teenstukjes), schoen- en zoolcorrecties tot het adviseren van patienten. Podotherapie is een wettelijk erkend paramedisch beroep. De podotherapeut heeft een vierjarige HBO-opleiding gevolgd en werkt alleen op verwijzing van een huisarts of specialist.

Hallux
Hallux is een franchiseorganisatie met ruim 35 spreekuurlocaties in Nederland en Belgie. Vanuit het hoofdkantoor in Dordrecht is podotherapeut Mano de Kok in 2007 gestart met dit succesvolle concept. Zijn medewerkers maken gebruik van de nieuwste technieken. Daarnaast is de organisatie voortdurend op zoek naar verbeteringen binnen het vakgebied. Hallux streeft naar een optimale zorg voor de patient en is één van de koplopers geworden op het gebied van podotherapie.

Voor een afspraak of meer informatie, neem contact op met Hallux via het algemene telefoonnummer 0900 – 345 6 543 (lokaal tarief) of mail naar [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen