Sponsor Bingo Loterij: 500.000 euro om kansarme kinderen te helpen

Array

Uit de extra trekking van de Sponsor Bingo Loterij ontvangt het Nationaal Fonds Kinderhulp een eenmalig bedrag van 500.000 euro. Dit geld wordt gebruikt om kinderen in Nederland met minder kansen een steuntje in de rug te geven.

Kinderhulp zet zich al vijftig jaar in voor kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg. Samenwerking met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds biedt Kinderhulp de mogelijkheid om ook kinderen buiten de jeugdzorg, die financiele steun nodig hebben, te helpen.

Via het Jeugdcultuurfonds Nederland zal een deel van het geld worden verdeeld over gemeenten die een Jeugdcultuurfonds starten. Lesgeld voor 600 kinderen in achterstandsposities die graag op muziek- of dansles gaan, krijgen deze gemeenten cadeau van het Jeugdcultuurfonds als zij op hun beurt óók geld beschikbaar stellen voor arme kinderen in hun gemeente. Het Jeugdsportfonds Nederland zal op soortgelijke wijze de contributie van sportverenigingen voor 800 kinderen financieren.

De geweldige bijdrage van de Sponsor Bingo Loterij legt een goede basis voor verdere intensieve samenwerking tussen de fondsen. Zij willen in het Europese jaar tegen de Armoede en Sociale Uitsluiting de krachten bundelen en met dit extra geld een aantal kinderen een zetje in de rug geven. Een eerste resultaat van de samenwerking is het gezamenlijk opgerichte Jeugdeducatiefonds, dat met een deel van het geld van de loterij wordt gevoed.

Het Jeugdeducatiefonds wil voorzien in een tegemoetkoming in schoolkosten voor gezinnen met financiele problemen. Daar waar deze gezinnen geen beroep kunnen doen op andere instanties wil het Jeugdeducatiefonds de helpende hand bieden. Het fonds kan met het geld dit jaar maar liefst 2.000 kinderen voorzien van een ‘back-to-school-card’, waarvoor allerlei spullen om het schooljaar goed te beginnen, zoals een agenda, schriften en pennen kunnen worden aangeschaft.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp, het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdeducatiefonds moeten er samen voor gaan zorgen dat álle kinderen in Nederland kansen krijgen om op alle terreinen mee te doen aan onze samenleving, ongeacht hun achtergrond.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen