Gelre ziekenhuizen krijgt erkenning als Topklinisch Ziekenhuis

Array

Gelre ziekenhuizen is op 12 februari 2010 toegelaten tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). De prestigieuze STZ-status is onder meer verkregen voor het aantal erkende opleidingen tot medisch specialist, de ontwikkeling van gespecialiseerde verpleegkundige opleidingen en het leveren van topklinische zorg.

De Raad van Bestuur van Gelre ziekenhuizen ziet de toelating tot de vereniging STZ als kroon op het werk voor alle inspanningen die in de afgelopen tien jaren zijn verricht. Bestuursvoorzitter Roy Lantain: “Wij streven voortdurend naar verbetering en innovatie, onder meer door opleiding en onderzoek in ons ziekenhuis een prominente plaats te geven. Mede dankzij onze opleiders en ons Bureau Opleiding en Onderzoek is het aantal medisch specialistische opleidingen in Apeldoorn de laatste jaren fors uitgebreid. Bovendien is voortdurend gewerkt aan de kwaliteitsverbetering van de opleidingen. De STZ-status betekent een erkenning van het gunstige opleidingsklimaat in Gelre ziekenhuizen. Voor medisch specialisten is het aantrekkelijk in een opleidingsziekenhuis te werken. Arts-assistenten brengen de meest actuele academische kennis mee. Jonge artsen stellen kritische vragen, houden je fris en up to date. Het houdt je dynamisch.”

De STZ is een samenwerkingsverband van 27 ziekenhuizen die zich gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor onderwijs en opleidingen in brede zin. De vereniging bevordert hoogwaardige patientenzorg en het uitvoeren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie. STZ-ziekenhuizen werken nauw samen met universitair medische centra en met de ziekenhuizen in de eigen regio. Het voorzieningenniveau van een STZ-ziekenhuis ligt tussen dat van de universitaire medische centra en dat van de andere algemene ziekenhuizen in.

Gelre ziekenhuizen Apeldoorn werkt op het gebied van onderwijs nauw samen met het UMC Utrecht, zowel voor de basisopleiding tot arts als voor de medische vervolgopleidingen. Het ziekenhuis heeft erkenningen voor achttien medische vervolgopleidingen. Bovendien is Gelre ziekenhuizen het teaching hospital waar co-assistenten in hun derde jaar alle co-schappen lopen in het kader van hun SUMMA-opleiding (Selective Utrecht Medical MAster). Verder beschikt Gelre ziekenhuizen over erkenningen voor verpleegkundige (vervolg)opleidingen en medisch ondersteunende beroepsopleidingen.

Gelre ziekenhuizen is met 3.300 medewerkers, circa 180 medisch specialisten, 300 vrijwilligers en een verzorgingsgebied van ruim 280.000 inwoners één van de grotere ziekenhuizen in Nederland. In samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg vormen wij met onze twee ziekenhuizen een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn – Zutphen. In 2009 is in Apeldoorn een volledig gerenoveerd en vernieuwd ziekenhuis in gebruik genomen, dat aan alle eisen voldoet die aan een hedendaags ziekenhuis mogen worden gesteld. In Zutphen wordt een compleet nieuw ziekenhuis gebouwd, dat in oktober 2010 in gebruik zal worden genomen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen