Hersenstichting verwelkomt 50.000ste donateur!

Array

Mevrouw Sabien Teeuwisse uit Zaandam is de 50.000ste donateur geworden van Hersenstichting Nederland. Zij werd samen met haar tante Leida getrakteerd op een feestelijke taart en bloemen door Hersenstichting ambassadrice Paula Udondek. Sabien Teeuwisse had wel een bijzondere reden waarom ze donateur werd. Haar 84-jarige tante Leida uit Amsterdam gaf namelijk al haar 15 neven en nichten een extraatje, maar vroeg ze daarbij om dan wel de Hersenstichting te gaan steunen. Haar nuchtere Amsterdamse motivatie daarbij: ‘Als ik straks de pijp uit ga, komt mijn geld overal en nergens terecht. Dan kan ik er nu beter de Hersenstichting mee steunen. Ik ben zelf al jarenlang donateur.’ De Hersenstichting vond het initiatief van tante Leida zo mooi dat zij – naast Sabien Teeuwisse als 50.000ste donateur – ook haar tante in het zonnetje zette. Wetenschappelijk onderzoek stimuleren, de kennis die hieruit voortkomt verspreiden en bijdragen aan een betere deelname van hersenpatienten aan de samenleving. Dat is kort gezegd wat de Hersenstichting doet. Onderzoek van met name de laatste decennia zorgt voor betere behandelmogelijkheden. De kwaliteit van leven van patienten gaat daarmee aanzienlijk vooruit. Breinbrekend Werk!
De hersenen maken wie je bent! Niet alleen motorisch en zintuiglijk, maar ook emotioneel en rationeel. Tot voor kort was er weinig bekend over hoe de hersenen precies werken. Maar met de komst van nieuwe kijktechnieken o.a. de MRI-scan maken wetenschappers nu grote vorderingen.

De Hersenstichting onderscheidt zich doordat zij de hersenen als geheel centraal stelt. De Hersenstichting richt zich op een groot aantal hersenaandoeningen zoals migraine, dementie, depressie, hersenschudding en de gevolgen daarvan, autisme en beroerte. Verder wordt kennis verworven over gezonde hersenen en het gezond houden van hersenen. Daarmee komt een betere preventie van hersenaandoeningen binnen handbereik.

De Hersenstichting, die dit jaar 21 jaar bestaat en financieel geheel afhankelijk is van particuliere donaties, groeit al enige jaren gestaag. In 2007 telde de stichting nog 38.000 donateurs. Sindsdien steeg hun aantal jaarlijks met zo’n 4.000. De komende jaren hoopt de Hersenstichting te kunnen groeien naar 75.000 donateurs. Om nog meer onderzoek te kunnen stimuleren is die groei ook hard nodig. Nieuwe donateurs via www.hersenstichting.nl zijn daarom broodnodig. Natuurlijk hoopt de stichting dat nog meer trouwe donateurs het initiatief van tante Leida volgen en hun familie en vrienden enthousiast maken voor de Hersenstichting.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen