Verloskundig Centrum gestart in Roosendaal

Array

Alle eerstelijnsverloskundigen van Roosendaal hebben zich gevestigd in het poortgebouw aan de rand van het terrein van het Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal. Daar hebben zij de spreekuren met de Roosendaalse zwangeren. De vrouwen kennen dus in geval van nood reeds de weg naar het ziekenhuis.

Ook organiseren zij vanuit dit centrum alle thuisbevallingen die daar nog veel voorkomen. Op indicatie begeleiden zij bevallingen in dit centrum. Gaat het mis tijdens de verlossing, dan kan de kraamvrouw binnendoor naar de polikliniek gynaecologie. Ook is het mogelijk dat een gynaecoloog vanuit die poli binnendoor naar het verloskundig centrum komt. Tal van zorgafspraken tussen eerstelijnsverloskundigen en gynaecologen voorkomen dat er competitie ontstaat tussen beide beroepsgroepen.

Prof.dr. Guus Schrijvers kreeg na een gastcollege op 10 februari een rondleiding in dit verloskundig centrum (zie ook  bericht hierboven). Hij was onder de indruk van de wijze waarop veiligheid en tijdigheid rond geboorte in Roosendaal zijn georganiseerd. Zoals bekend wijst de commissie Van der Velden in haar recente rapport Een goed begin: veilige zorg rond zwangerschap en geboorte op grote leemtes in deze veiligheid. Schrijvers vond het verloskundig centrum in Roosendaal een goed voorbeeld van moderne, veilige, geïntegreerde en doelmatige verloskundige ketenzorg.

Op vrijdag 17 september vindt in Utrecht het tiende nationale congres over recente ontwikkelingen in de spoedzorg plaats. Dan is er ook aandacht voor acute verloskunde. Wij zoeken naar sprekers die een workshop willen geven over hun recente innovatie, onderzoek of beleidsnota. Wilt u dat doen? Stuur dan een mail naar congres organisator Clarine Sies op [email protected] Wilt u meer weten over genoemde verloskundig centrum? Surf dan naar www.centrumvoorverloskunde-roos.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen