Zorgautoriteit gaat veelverdieners opsporen

Array

De Nederlandse Zorgautoriteit gaat na of zij precies kan achterhalen welke medisch specialisten te veel omzet hebben gemaakt. Dat is de uitkomst van een hoorzitting over de specialistentarieven.

De NZa heeft eind vorig jaar een generieke tariefkorting van ruim 12 procent opgelegd aan alle vrijgevestigde medisch specialisten. Daarmee moet een budgetoverschrijding van 375 miljoen euro worden rechtgezet. Een verdere korting ter waarde van 137 miljoen euro hangt de specialisten nog boven het hoofd.

De Orde van Medisch Specialisten en enkele wetenschappelijke verenigingen hebben steeds beweerd dat deze bedragen niet kloppen. Volgens de Orde staat alleen vast dat bij de ondersteunende specialismen 152 miljoen euro te veel is uitgegeven.

De NZa heeft nu toegezegd dat ze zal onderzoeken waar welke budgetoverschrijdingen hebben plaatsgevonden.

Bron: Medisch Contact

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen