Zorgen om griepvirus tijdens WK voetbal

Array

De regering van Zuid-Afrika houdt rekening met een uitbraak van de Mexicaanse griep tijdens het WK voetbal komende zomer. ‘Dat is één van onze grootste nachtmerries’, zei minister Aaron Motsoaledi van Volksgezondheid maandag in het Zuid-Afrikaanse parlement.

De Zuid-Afrikaanse regering verwacht tijdens het WK ongeveer 450.000 voetbaltoeristen. Met een omvangrijk vaccinatieprogramma onder de eigen bevolking moet de komende maanden het griepvirus, dat wereldwijd al bijna 5000 mensen het leven kostte, in toom worden gehouden.

Zuid-Afrika heeft bijna 5 miljoen vaccins beschikbaar, waarvan 3,5 miljoen afkomstig zijn van de Wereldgezondsheidsorganisatie (WHO). Deze instantie werkt nauw samen met de Zuid-Afrikaanse regering om het risico van een grootschalige verspreiding van het virus zoveel mogelijk te verkleinen. De WHO bestempelde de Mexicaanse griep in juni als pandemie, een epidemie op mondiaal niveau.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen