Maagdarmklachten in het Medisch Centrum Alkmaar

Array
In het Medisch Centrum Alkmaar zijn op een aantal verpleegafdelingen circa 20 medewerkers en circa 20 patienten ziek door maagdarmklachten. Het betreft de verpleegafdelingen geriatrie, neurologie en interne geneeskunde, waar vermoedelijk het norovirus actief is.
verscherpte maatregelen
Op de verpleegafdelingen zijn verscherpte hygienische maatregelen genomen, zoals apart verplegen, om uitbreiding van de virusziekte tegen te gaan. Zo nodig worden nieuwe patienten op vervangende afdelingen opgenomen. Van een opnamestop is momenteel geen sprake.
uitzieken
Het virus is niet gevaarlijk, maar wel zeer besmettelijk. De symptomen zijn misselijkheid, heftig braken, diarree en buikkrampen. Klachten komen acuut op en verdwijnen binnen drie dagen. De incubatietijd is 24 tot 72 uur. Er zijn geen medicijnen voor. Men moet het uitzieken.
Bron: MCA
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen