Uitgebreide informatie over borstkanker op Website van Slotervaart Ziekenhuis

Array

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heeft informatie over diagnose en behandeling van borstkanker op een overzichtelijke wijze op een speciale internetsite gezet. Deze site is te vinden via www.slotervaartziekenhuis.nl/mamma-poli.

Jaarlijks wordt door de huisarts bij een groot aantal vrouwen iets in de borst gevonden dat nader onderzocht moet worden op een mamma-poli. In veruit de meeste gevallen is sprake van een goedaardige aandoening, maar bij 12.000 vrouwen is sprake van borstkanker en is behandeling noodzakelijk.

De site www.slotervaartziekenhuis.nl/mamma-poli is primair bedoeld voor vrouwen waarbij door de huisarts iets in de borst is geconstateerd dat nader onderzocht moet worden. Zij worden hiervoor vaak verwezen naar een mamma-poli in een ziekenhuis, waar snel de diagnose en eventueel een behandelplan bepaald kan worden. Maar ook anderen, familieleden, relaties en overige geïnteresseerden in dit onderwerp, kunnen zich via de site een beeld vormen van de diagnose- en behandelingsmogelijkheden van borstkanker.

Video-items
Belangrijk onderdeel van de site zijn video-items waarin de medisch specialisten en specialistisch verpleegkundigen van het Slotervaartziekenhuis duidelijk en begrijpelijk uitleggen wat hun rol is in de begeleiding en behandeling van patienten van de mamma-poli van het Slotervaartziekenhuis. Er zijn video-items te zien van de oncologisch chirurg, twee internisten, de radiotherapeut-oncoloog, de mamma-care verpleegkundige, de nurse Practitioner oncologie, de radioloog, de revalidatiearts, de klinisch geriater, de plastisch chirurg en de patholoog.

Mamma-poli Slotervaartziekenhuis
De Borstkankervereniging Nederland heeft aan de mammapoli van het Slotervaartziekenhuis in de Borstkankermonitor het Pink Ribbon keurmerk toegekend. Tevens is het mammateam onlangs uitgebreid met mammachirurg Dr. A.N.Kimmings die zich de afgelopen jaren verder bekwaamd heeft in de mammachirurgie in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Bron: SLZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen