Zorgverzekering voor minima veel gebruikt

Array

Voor 2010 heeft de gemeente Zoetermeer veel nieuwe aanmeldingen gekregen voor de collectieve zorgverzekering van Azivo Zorgverzekeraar. Met 800 nieuwe gebruikers van deze regeling voor 2010 is het collectief 20% gegroeid ten opzichte van vorig jaar (4.037 verzekerden). Deze aantrekkelijke collectieve zorgverzekering is bedoeld voor mensen met een inkomen lager dan 110% van het minimuminkomen.

We hebben hoog ingezet om mensen binnen de doelgroep te informeren over deze gunstige regeling, vertelt Edo Haan, wethouder Sociale Zaken. Met de zorgverzekering besparen de verzekerden een bedrag dat kan oplopen tot maar liefst 400 euro per jaar. De gemeente betaalt namelijk een maandelijks deel van de premie en het eigen risico.

Ook de adjunct directeur van Azivo, Koos Komdeur, is tevreden met het resultaat: Het is fijn dat de mensen met een lager inkomen deze mogelijkheid wordt geboden. Dit stelt hen in staat om een goed dekkende zorgverzekering af te sluiten tegen een gereduceerde prijs. Dat dit jaar meer mensen hiervan gebruikmaken, is een vrucht van onze samenwerking.

De Azivo zorgverzekering dekt de belangrijke vergoedingen zoals bezoeken aan de huisarts of het ziekenhuis, kraamzorg en medicijnen. Daarnaast is in overleg een uitgebreide aanvullende verzekering samengesteld tegen een gereduceerde premie. Zo maken onder andere tandheelkundige hulp, fysiotherapie en homeopathische zorg deel uit van de polis.

Naast deze inkomensondersteunende regeling biedt de gemeente vele andere voorzieningen die erop zijn gericht mensen met een laag inkomen mogelijkheden te bieden om deel te nemen aan sociale, maatschappelijke en culturele activiteiten.

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen