HIG bouwt vraagspecifiek datacentrum voor Gelre ziekenhuizen Apeldoorn

Array

Technisch dienstverlener HIG bouwt momenteel enkele voormalige verzorgingskamers van de Apeldoornse vestiging van Gelre ziekenhuizen om tot een hoogwaardig nieuw datacentrum. De voormalige personeelsflat De Wijerd annex ziekenhuisgebouw, waarin het bestaande datacentrum is opgenomen, staat op het punt om te worden gesloopt. Aangezien de continuïteit van de bedrijfsvoering van het ziekenhuis staat of valt met de beschikbaarheid van de ICT-voorzieningen is gekozen voor een compleet nieuwe fysieke ruimte (Room in Room) met geavanceerde elektrotechnische en datatechnische installaties. Het datacentrum is daarbij ontworpen conform de wensen en eisen van deze gebruiker.

In de tender die door de opdrachtgever was uitgeschreven, onderscheidde HIG zich door de vraagspecifieke filosofie. Niet aankomen met standaardproducten maar een – productonafhankelijk – datasysteem ontwerpen en bouwen, opdat de opdrachtgever verzekerd is van doeltreffende  ICT-voorzieningen. Met name de aan het klimaatsysteem gestelde energieprestatie- en geluideisen, de minimale beschikbare opstellingsruimte en de vereiste korte realisatietijd (18 weken) betekenden een forse uitdaging bij dit project. In ontwerp en engineering zijn deze opgaven inventief geklaard. Op die manier werd de tender gewonnen.

De realisatie van het nieuwe datacentrum omvat een veelheid aan werkzaamheden. Zo wordt de fundatie van de bouwkundige vloer verzwaard, een bestaande ruimte van circa 190 m2 vrijgemaakt van muren, installaties, leidingen, toiletten et cetera, de ‘Room in Room’ gebouwd en een verhoogde vloer gemaakt. Ook worden redundante noodstroomvoorzieningen tot 1250 Amp, een redundant klimaatbeheersingssysteem tot 400 kW, voldoende koelvermogen, branddetectie en blusinstallatie aangelegd. Voorts worden zaken als verlichting, datacentrum beheer systeem en Racks geïnstalleerd.

Naar verwachting zal het datacentrum medio juni 2010 door Gelre ziekenhuizen Apeldoorn in gebruik kunnen worden genomen. Het datacentrum zal als primaire ICT-voorziening voor het ziekenhuis gaan functioneren. Zowel in de vestiging van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn als in die van Zutphen is nog een secundair datacentrum aanwezig. Daarnaast biedt het nieuwe datacentrum voldoende ruimte om apparatuur van klanten van Gelre Vastgoed en Diensten te herbergen.

Over HIG
HIG met hoofdkantoor in Reeuwijk Рbinnenkort Bodegraven Рbouwt computerruimtes en datacenters. E̩n en ander zowel in nieuwbouw als door middel van herinrichting, verbouwing of verhuizing van computerruimtes. Tot de activiteiten behoren: advisering, engineering, het maken van rapportages over computerwerkruimtes, bouw van de computerruimte en service en beheer. HIG beschikt over alle benodigde kennis en ervaring op de vele vakgebieden die essentieel zijn voor een geavanceerde computerruimte: bouwkundige voorzieningen, klimaatbeheersing, beveiliging, noodstroom, IT, elektrotechniek, verhoogde vloeren en management.

Bron: HIG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen