Zelfstandige website voor JSO

Array

Het expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding in Zuid-Holland, JSO, ontwikkelt met Seneca een zelfstandige website op basis van SmartInstant. De huidige website van JSO is onderdeel van een gezamenlijk kennisplatform, waaraan de vijf Zuid-Hollandse CMO’s (Centra voor maatschappelijke Ontwikkeling) en Expertisecentra een bijdrage leveren. Zo staat er op de website niet alleen content van JSO, maar ook informatie van haar partners: Stimulans, Meander, PJ PARTNERS en Tympaan.

De provincie Zuid-Holland heeft de wens uitgesproken het aantal CMO’s terug te brengen tot twee: een CMO Jeugd en een CMO Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Sinds 2010 is JSO dan ook omgevormd tot hét Zuid-Hollandse expertisecentrum voor jeugd. Nu er afzonderlijke CMO’s met eigen aandachtsgebieden zijn ontstaan verviel ook de noodzaak om vanuit één webplatform content uit te wisselen. Daarom heeft JSO besloten zich terug te trekken uit het gezamenlijke platform. In plaats daarvan wil JSO een website in eigen beheer hebben met eigen content. Door zelf de website te beheren, krijgt JSO optimale vrijheid in de wijze van contentpresentatie en bepalen zij zelf welke functionaliteit beschikbaar wordt gesteld. Overigens blijft er in de nieuwe website kennis gedeeld worden tussen de Zuid-Hollandse CMO’s, alleen via andere kanalen.

Uitgangspunten voor JSO bij de implementatie van de nieuwe website is een korte doorlooptijd en een gelimiteerd budget. Seneca is websitebouwer en CMS leverancier en adviseerde om de nieuwe website te realiseren op basis van SmartInstant. SmartInstant is namelijk een rijke website implementatie op basis van de nieuwste release van het succesvolle CMS Smartsite iXperion. SmartInstant biedt een echte Web 2.0 omgeving.

Na ingebruikname van SmartInstant kan JSO direct aan de slag met de geavanceerde functionaliteit. In een vervolgfase kunnen eventuele aanpassingen en uitbreidingen op de functionaliteit kunnen worden gerealiseerd, zoals het ontwikkelen van een intranet op basis van SmartInstant of een kennisportaal voor de klanten van JSO. Op deze plek houden we u op de hoogte van de ontwikkelen van de realisatie van de nieuwe website.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen