Kandidaten gezocht studie bijziendheid

Array

Erasmus MC is op zoek naar mensen met bijziendheid (brilsterkte van -6.0 of sterker) of mensen die juist geen bril nodig hebben (brilsterkte van -1,5 tot +1,5) voor een studie naar de erfelijke oorzaken van sterke bijziendheid. Ook wel sterke myopie genoemd.

Aanmelden
Bent u bijziend (brilsterkte van -6.0 of sterker) of heeft u juist geen bril (brilsterkte van -1,5 tot +1,5)? Bent u 25 jaar of ouder? En wilt u meewerken aan een uitgebreid oogheelkundig onderzoek? Meldt u dan per e-mail via [email protected]. of [email protected].

Studie
Erasmus MC is op zoek naar mensen met bijziendheid (brilsterkte van -6.0 of sterker) of mensen die juist geen bril nodig hebben (brilsterkte van -1,5 tot +1,5) voor studie naar de erfelijke oorzaken van sterke bijziendheid (ook wel sterke myopie genoemd).
Deze patient-controle studie MYST (MYopie STudie) betreft een uitgebreide oogheelkundige screening en bloedafname voor DNA-analyse. Zo meten wij de gezichtsscherpte en refractie (straalbreking) en de oogaslengte. Daarnaast meten we de dikte van het hoornvlies en van het netvlies, en we sporen wij perifere netvliesdefecten op. Deelnemers worden direct op de hoogte gebracht van de bevindingen en worden, zo nodig, doorgestuurd naar een medisch specialist. Het onderzoek is eenmalig, duurt ongeveer 1 uur en vindt plaats op het ERGO-onderzoekscentrum in Rotterdam-Ommoord.


Samenwerkingsverband
MYST betreft een samenwerkingsverband tussen de afdelingen Oogheelkunde, Epidemiologie, Klinische Genetica en Interne geneeskunde van het Erasmus MC en de afdeling Oogheelkunde van het LUMC. De studie is goedgekeurd door de Medisch Ethische Toetsing Commissie van het Erasmus MC Rotterdam. (VS)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen