Autisme en werk

Array

Onlangs heeft Andries Noback van Autitude in Ede zijn master Special educational needs Autismespecialist behaald. Hij is hiermee de eerste begeleider van mensen met autisme in de regio die deze mastertitel heeft.

Autitude biedt sinds drie jaar individuele coaching en begeleiding aan mensen vanaf 16 jaar met autisme spectrum stoornissen (ASS). Per januari is Autitude veranderd in stichting Autitude Levensloop, bestaande uit Andries Noback en Annet Elderhorst. Daarnaast is zij uitgebreid met twee nieuwe medewerkers die voldoen aan de kwaliteit waar Autitude Levensloop voor staat.

Het begrip levensloop slaat op het feit dat deze stichting intussen begeleiding en coaching biedt op alle levensgebieden en in alle levensfasen, vanaf voortgezet onderwijs tot en met de pensioenleeftijd. Het doel van Autitude is altijd geweest om mensen met autisme te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Noback: ”We begeleiden mensen op verschillende levensgebieden, zoals op scholen, op gebied van werk, in partnerrelaties of een ouder met autisme.

We zien steeds vaker dat mensen op volwassen leeftijd gediagnosticeerd worden met een autisme spectrum stoornis. Veelal vallen dan puzzelstukjes op hun plek, wordt duidelijk waardoor hij of zij in diverse banen vastgelopen is of waardoor de communicatie in de relatie problematisch verloopt.”

Stichting Autitude Levensloop gaat zich ook richten op autisme en werk, zoals reïntegratie en jobcoaching. Na het vinden van een baan is het wenselijk dat men langdurig jobcoaching blijft behouden zodat de communicatie met de werkgever en collegas goed blijft. Want een werknemer met autisme biedt ook zeker voordelen. Je hebt iemand die zich voor 100% inzet en specialistisch werk precies kan uitvoeren. Een persoon met een autismespectrum stoornis kan met goede begeleiding prima functioneren in zijn werk.

Voor meer info:
www.autitude.nl

bron: deweekkrant.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen