Praktijk van huisarts te kort open

Array

Veel mensen vinden dat praktijken van huisartsen niet lang genoeg open zijn. Dat blijkt uit een peiling van NPCF en de Zorgbelangorganisaties. Bijna tweederde van de 4000 mensen die een vragenlijst invulden vindt de openingstijden van de artsen niet altijd toereikend. Verder had de helft ‘s ochtends problemen om de huisarts telefonisch te bereiken. Het beeld is vergelijkbaar met dat van twee jaar geleden, meldden de twee organisaties.  Klik hier als je het rapport wilt lezen. Tot zover dit bericht.

Wellicht biedt een verlengde openingstijd van huisartsenpraktijken tot bijvoorbeeld ’s avonds acht uur uitkomst. Dat zou ook de  druk op huisartsenposten die om 1700 uur opengaan verlichten. In Nederland zijn thans zo’n veertig praktijken ’s avonds open tot groot genoegen van patienten en van huisartsen, die dan ook eens doordeweeks een ochtend of een middag vrij zijn. In het boek van prof.dr. Guus Schrijvers Atlas en scenario’s van spoedzorg uit 2008 komt deze variant uitvoerig aan de orde.


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen