Greffex en Greffex Group sluiten alliantie met UPMC/ISMETT

Array

Greffex, Inc. en de Greffex Group kondigen strategische alliantie raamwerk-overeenkomst met UPMC/ISMETT aan
De Greffex Group-bedrijven op het gebied van regeneratieve geneesmiddelen heeft de ondertekening aangekondigd van een strategische alliantie raamwerkovereenkomst met UPMC en ISMETT, Italie.

Greffex’s innovatie op het gebied van de preventie van immuunafstoting is gebaseerd op de eigen fully deleted, helpervirus-onafhankelijke, adenovirale vector van het bedrijf die binnenkort therapeutisch zal worden geïmplementeerd voor hepatocyt- en niertransplantatie. Greffex en UPMC/ISMETT zijn overeengekomen om gezamenlijk onderzoek te doen naar Greffex’s benadering van immuunsuppressie bij ISMETT, één van de belangrijkste transplantatiecentra ter wereld.

Greffex, Inc. is opgericht als volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf, met als doel het ontwikkelen van behandelingen voor eerder onbehandelbare ziekten en aandoeningen. De wetenschappers van Greffex hebben sindsdien behandelingen verbeterd voor meerdere ziekteplatforms, waarmee immuuninterferentie wordt voorkomen bij regeneratieve behandelingen zoals gen- en transplantatietherapie.

Greffex ontwikkelde en patenteerde de enige fully deleted, helpervirus-onafhankelijke adenovirale vector die immuunrisico’s kan voorkomen die inherent zijn aan vroege-generatie adenovirale vectoren. Deze innovatie heeft evenmin de beperkingen van virale vector technologieen, zoals verminderde therapeutische werkzaamheid, beperkte transgene capaciteit, intrinsieke virale toxiciteit en slechte productie-efficiency.

Greffex’s tweede groep gepatenteerde technologieen, Engineered Veto©, maakt gebruik van Greffex’s nieuwe adenovirale vectorarchitectuur voor het veranderen van weefsels en organen, waarbij immuunafstoting wordt voorkomen en de behoefte aan algemene immunosuppressieve geneesmiddelen wordt verlaagd.

Het bedrijf heeft hun eigen vectoren toegepast op de ontwikkeling van gentherapiemodellen voor cystic fibrosis, ziekte van Parkinson en hemofilie A. Bovendien heeft Greffex een nieuwe generatie adenoviraal gevectorde influenzavaccins ontwikkeld die bezwaren van eerdere adenovirale vaccins aanpakken.

De producten van het bedrijf zijn gebaseerd op hun fully deleted, helpervirus-onafhankelijke, adenovirale vectortechnologie. Greffex’s activiteiten omvatten de productie op maat van nieuwe adenovirale vectoren voor derden; GrE.3©, een eigen cellijn die gestabiliseerde adenovirale virionen produceren op een niveau dat zeer superieur is aan bestaande lijnen; en reagentia voor het bestuderen van adenovirale en influenzavirussen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen