St. Antonius Ziekenhuis 100 jaar

Array

Verleden
Het St. Antonius Ziekenhuis is in 1910 door de toenmalige Aartsbisschop van Utrecht opgericht onder de naam St. Antonius Gasthuis in Utrecht. Het telde destijds 150 bedden en er werkten 46 personen: 34 religieuzen, 6 leerling verpleegsters, en 6 dienstmeisjes. Al sinds het ontstaan in 1910 is het St. Antonius Ziekenhuis een ambitieus ziekenhuis dat topzorg wil leveren. Door deze ambitie groeide het St. Antonius uit tot het grootste niet-academische opleidingsziekenhuis van Nederland.

Heden
Tegenwoordig omvat het ziekenhuis zo’n 280 specialisten in 34 disciplines en 4.700 medewerkers. Het ziekenhuis beschikt over zo’n 900 bedden, inclusief Psychiatrie. Het ziekenhuis heeft vestigingen in Utrecht Oudenrijn, Utrecht Overvecht en Nieuwegein en poliklinieken en diverse behandelcentra in Utrecht, Nieuwegein, Vleuten, De Meern, Houten en Blaricum. Ook vandaag de dag staat het St. Antonius Ziekenhuis nog altijd bekend om haar expertise op het gebied van hart-, vaat- en longziekten. Maar het ziekenhuis heeft op meer vlakken een goede naam opgebouwd.

Toekomst
Het jaar 2010 is het 100-jarig jubileum, waar het St. Antonius op feestelijke wijze bij stilstaat. Nu en in de toekomst zullen alle medewerkers van het St. Antonius met hart en ziel samenwerken in ‘hun’ gastvrije topziekenhuis. Toegewijd geven zij hun ambitie steeds verder vorm: topzorg leveren aan patienten, zowel qua gastvrijheid als qua veiligheid. Als alles volgens plan verloopt, begint het St. Antonius dit jaar in Leidsche Rijn met de bouw van een nieuw ziekenhuis met een vernieuwd zorgconcept. De wens is om het vernieuwde ziekenhuis in 2013 in gebruik te nemen.

Bron: St. Antonius Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen