Vitras/CMD behoudt haar HKZ- en ISO-certificaten

Array

Vitras/CMD slaagt opnieuw voor externe kwaliteitstoets
TUV Rheinland heeft laten weten dat Vitras/CMD haar kwaliteitskeurmerken HKZ* en ISO* weer heeft waar gemaakt. Directeurbestuurder Van Lingen van Vitras/CMD zegt: “Ik ben trots op de medewerkers die door weer en wind constante kwaliteitszorg zijn blijven leveren. Kwaliteitszorg die als doel heeft het welbevinden van onze clienten in 13 gemeenten zo groot mogelijk te maken. Of dat nu een jonge moeder op het consultatiebureau of een chronisch zieke thuis betreft.”

Veel zorgorganisaties laten zich toetsen op kwaliteit. Dat is goed voor de directe zorg en het is vaak een voorwaarde om contracten van gemeenten en Zorgkantoor te verkrijgen. Het kwaliteitskeurmerk helpt ook om onderscheidend te zijn in deze tijd van concurrentie. De externe kwaliteitstoets voor het HKZ en ISO certificaat is in de maanden januari en februari uitgevoerd. Deze vindt één keer in de drie jaar plaats. De auditoren hebben een vijfdaags programma opgesteld en 80 medewerkers gesproken: verpleegkundigen en verzorgenden, medewerkers die zorgartikelen uitlenen en verkopen, medewerkers servicediensten, thuisbegeleiders en medewerkers van de consultatiebureaus en het maatschappelijk werk. Daarnaast vonden er interviews plaats met leden van de Clientenraad en het management en directie.

Bij de terugkoppeling gaf de lead auditor, Loes Hoekstra, aan dat ze onder de indruk is van het enthousiasme en de openheid waarmee medewerkers van Vitras/CMD de vragen hebben beantwoord. Tevens heeft ze groot respect voor de medewerkers die heel betrokken zijn bij hun client en professioneel te werk gaan. Zelfs op hun vrije dagen werd deelgenomen aan de kwaliteitstoets. De auditoren constateerden dat de dynamiek waarin Vitras/CMD heeft verkeerd, niet van directe invloed is geweest op de dienstverlening aan clienten. De kwaliteit blijft geborgd. Verbeterpunten die aan het licht kwamen, zijn met vaart opgepakt en gerealiseerd.

Vitras/CMD: vertrouwde kwaliteit
Doordat Vitras/CMD zich met Espria gaat verbinden, staat zij sterk en kan Vitras/CMD doorgaan met datgene wat ze al ruim 50 jaar voor haar clienten doet: vertrouwde zorg dichtbij bieden. In de vorm van verzorging en verpleging thuis, uitleen en verkoop van hulpmiddelen als krukken en klossen, servicediensten als maaltijdenservice en personenalarmering, cursussen, ondersteuning mantelzorgers en vrijwilligers, maatschappelijk werk, thuisbegeleiding en consultatiebureaus. Vitras/CMD blijft werken aan de verbetering van de zorg aan haar clienten. Zo zijn recent kleinschalige wijkteams voor verzorging en verpleging thuis ingevoerd en is Vitras/CMD kernpartner in de Centra voor Jeugd en Gezin. Het nieuwe certificaat bevestigt de kwaliteit van Vitras/CMD.

Bron: Vitras/CMD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen