Spinnen voor Stamceldonorbank

Array

Op zaterdag 27 maart is er een groot spinning-event in het dorpshuis D’n Dulper in Boven-Leeuwen. Spinnen is staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer. Deelnemers fietsen die dag zes uur lang op maar liefst tachtig hometrainers. Dit doen ze om geld in te zamelen voor de Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen, die gelieerd is aan het UMC St Radboud. De opbrengst is bestemd voor weefseltyperingen van nieuwe stamceldonors.

Stamceldonors
Initiatiefneemster is patiente Esther van Donkersgoed. Zij lijdt zelf aan acute leukemie. Als geen ander weet ze hoe dringend er behoefte is aan stamceldonors. ‘Mijn enige kans op genezing is stamceltransplantatie’, vertelt ze. ‘Ik heb in mijn familie geen personen die matchen, dus ben ik aangewezen op een niet-verwante donor.

Veel vrienden wilden stamceldonor voor me zijn, maar het duurde vaak weken voordat ze bericht kregen van de stamceldonorbank. Dat dit zo lang duurt, komt omdat de stamceldonorbank een zeer beperkt budget heeft om bloed te typeren en gegevens op te slaan in de donorbank. Dat mag natuurlijk niet in een rijk land als Nederland. Vandaar dat ik dit evenement heb opgezet.’

Bedrijven kunnen een fiets sponsoren. In ruil daarvoor komt de naam van het bedrijf op de spinfiets. Voor particulieren zijn er leuke workshops. Mensen kunnen ook een spinfiets huren en zo de actie sponsoren.

Geïnteresseerd?
Wilt u deelnemen of sponsoren? Kijk voor meer informatie op www.actiefvooreendonor.nl. Sponsorgeld is fiscaal aftrekbaar, omdat de Stamceldonorbank voor de Belastingdienst een charitatieve instelling is.

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen