Huisartsen keren LHV de rug toe

Array

De afgelopen maanden heeft een aanzienlijk aantal huisartsen het LHV lidmaatschap opgezegd. Dit is door het LHV bestuur aanleiding geweest om een speciale bijeenkomst te organiseren om met de opzeggers in contact te treden en over hun motieven te spreken die leidden tot hun opzegging. Eén van de opzeggers is Bart Adèr, huisarts te Rotterdam. In een indrukwekkende onderbouwing geeft hij zijn visie op het beleid en stellingnames van zijn beroepsorganisatie LHV en motiveert hij zijn afscheid in een brief aan de LHV . Volgens Adèr geeft de LHV geen blijk van enige notie van zorg, er is niet gezorgd voor randvoorwaarden van de huisartsenzorg, geen zorg over de verloedering van de inhoud van de huisartsenzorg, de LHV laat beleidsmakers uit andere studierichtingen weglopen met de inhoud van het huisartsenvak. En de LHV heeft  een te gediversifieerde achterban om zich druk te willen of kunnen maken. Veel huisartsen zijn moedeloos, voelen zich machteloos, voelen zich niet gesteund door hun beroepsorganisatie en zitten hun jaren uit. Volgens de Rotterdamse huisarts loopt de LHV achter de ontwikkelingen aan met als enige doelstelling dat ze nog aan tafel zit. De LHV mist de visie, mist regie en de sense of urgency.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen