MRSA-bacterie in ZGT Almelo

Array

Bij een patientje van ZGT Almelo is een MRSA-besmetting geconstateerd. Het ziekenhuis is direct een onderzoek gestart of verspreiding heeft plaatsgevonden. Dit is gebruikelijk in dergelijke situaties. Nadat het patientje in ZGT was opgenomen bleek dat het met de MRSA-bacterie was besmet. Deze MRSA-bacterie heeft het patientje opgelopen tijdens een ziekenhuisopname elders. Dit ziekenhuis heeft ZGT daarover correct geïnformeerd. Men had deze informatie echter pas nadat het patientje al bij ons was opgenomen.

Uit de onderzoeksresultaten tot nu toe blijkt dat één medewerker en nog twee patientjes zijn besmet met de MRSA-bacterie. Er wordt aanvullend onderzoek gedaan om te bekijken of nog meer besmettingen hebben plaatsgevonden.
Voor de opgenomen kinderen en medewerkers worden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Dit betekent onder andere dat de besmette kinderen geïsoleerd worden verpleegd. De MRSA-bacterie kan tot infecties leiden bij mensen met een verminderde weerstand of bij mensen die kortgeleden geopereerd zijn.

Daarom stelt ZGT alles in het werk om verdere verspreiding te voorkomen. Dit is in het belang van de patient en medewerker. Meer informatie over besmetting met MRSA staat op ZGT.nl onder nieuwsberichten: Hoe en Wat
MRSA

Bron: ZGT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen