Nieuwe dialysekliniek in Ravenstein voor nierpatiënten

Array

In Ravenstein komt een dialysekliniek waar dialysepatienten in een huiselijke, comfortabele sfeer kunnen dialyseren. Het dialysecentrum maakt deel uit van gezondheidscentrum Schaafdries, waarin onder meer een huisartsenpraktijk gevestigd is. Er komen twaalf dialysestations, wat betekent dat wekelijks 48 clienten in het centrum kunnen worden gedialyseerd. De locatie is goed bereikbaar en omringd door voldoende parkeergelegenheid. Initiatiefnemers zijn het Jeroen Bosch Ziekenhuis, ziekenhuis Bernhoven, Omale BV en de maatschappen Interne Geneeskunde van de beide ziekenhuizen.
Dialysecentrum Ravenstein stelt nierpatienten in staat om dichtbij huis in een prettige omgeving te dialyseren. Dialyse kost circa 20 uur per week. Het is voor patienten prettig om daarvan zo weinig mogelijk hinder te ondervinden en zo veel mogelijk hun gewone leven kunnen leiden. De kliniek is bedoeld voor dialysepatienten uit de regio en dialysepatienten uit andere regio’s die graag in Brabant hun vakantie willen doorbrengen. Ravenstein ligt in een mooie omgeving en kent verschillende vakantieparken.
Services
Dialysepatienten komen in het centrum in een huiselijke omgeving terecht zonder echte ziekenhuissfeer. De ziekenhuisfaciliteiten zijn wel heel makkelijk beschikbaar. Er worden extra services aangeboden zoals internetfaciliteiten zodat iemand zou kunnen werken. Binnenkort wordt gestart met de verbouwing van de locatie en de inrichting van het centrum. Het is de bedoeling dat de dialysekliniek op 1 augustus de deuren opent.

Vacatures
Intussen is de werving van personeel gestart. Directeur van de kliniek wordt dr. Daan Hollander, nefroloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gezocht wordt naar een manager en dialyseverpleegkundigen. Voordeel voor de medewerkers is, dat ze in een high tech, splinternieuwe omgeving kunnen werken mét een huiselijke uitstraling. Gewerkt wordt met de allerlaatste technieken net als in de ziekenhuizen, die als moeder fungeren. De huiselijke omgeving stelt medewerkers in staat een goede band op te bouwen met patienten. In de vakantieperiode kan meerwaarde geboden worden aan vakantiegangers.

Samenwerking
Met het gezamenlijk realiseren van een dialysekliniek geven JBZ en Bernhoven verder invulling aan de samenwerking op het gebied van zorg. Door het bundelen van de krachten willen de beide ziekenhuizen een nog betere invulling geven aan klantgerichte zorg in de regio.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Ziekenhuis Bernhoven
Ziekenhuis Bernhoven is een regionaal ziekenhuis met meerdere locaties in de regio Oss – Uden – Veghel. Samen werken aan het leveren van de allerbeste zorg is het motto. Daarnaast is het voor patienten een natuurlijke keuze om voor Bernhoven te kiezen als ze goede zorg nodig hebben in de regio. Klantgerichtheid staat hierbij hoog in het vaandel. Het ziekenhuis gaat een nieuw ziekenhuis bouwen in Uden-Noord. De voorbereidingen voor de nieuwbouw, die eind 2012 in gebruik wordt genomen, zijn in volle gang. Het ziekenhuis heeft een verzorgingsgebied van 250.000 inwoners. In Bernhoven werken circa 125 leden van de medische staf en 2300 medewerkers.
Omale BV
Omale participatie heeft als doel de zorginstellingen te ondersteunen in de omslag naar een vraaggestuurd aanbod. Omale gaat hierbij uit van een model waarin ziekenhuizen en specialisten samenwerken met ondernemers en bedrijven. Binnen de zorgsector is een grote medische en zorggerelateerde kennis aanwezig. Daarnaast is er in de marktsector bewezen kennis rond het economisch aanbieden van diensten en producten. Beide sectoren kunnen elkaar structureel versterken als ze bereid zijn hun kennis en ervaring te investeren in een private samenwerking.

Recente artikelen