Jef Peeters gaat UZ Gent leiden

Array

De Raad van Bestuur van het Universitair Ziekenhuis Gent heeft gisteren met unanimiteit van stemmen beslist om Jef Peeters vanaf 1 oktober 2010 aan te stellen als afgevaardigd bestuurder van het ziekenhuis. Hij volgt dan prof. dr. Francis Colardyn op die na een rijk gevulde loopbaan als medisch diensthoofd Intensieve Zorg, lid van de Medische Raad en de Raad van Bestuur, hoofdarts en sinds 2004 afgevaardigd bestuurder van het UZ Gent op emeritaat gaat.
Jef Peeters (°1964) is licentiaat Psychologische en Pedagogische wetenschappen (UGent, 1987) en haalde een MBA aan INSEAD, Fontainebleau, in 1991. Hij begon zijn loopbaan als consultant en verhuisde daarna naar de Verenigde Staten, waar hij onder meer als vice-president actief was bij de Coca-Cola Company. Tussen 2004 en 2009 was hij algemeen directeur Bedrijfsondersteuning bij het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) en gedelegeerd bestuurder ad interim bij een toonaangevend bedrijf in de ouderenzorg. Sinds 2008 heeft hij een onafhankelijke praktijk voor consulting en (interim)management.

De afgevaardigd bestuurder wordt op voordracht van de rector aangesteld door de Raad van Bestuur voor een hernieuwbare periode van vier jaar.
Bron : UGent

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen