UMC St Radboud en Rijnstate vormen Pancreascentrum Oost-Nederland

Array

Patienten met alvleesklierkanker in Oost-Nederland worden vanaf heden geopereerd in het UMC St Radboud en ziekenhuis Rijnstate. Beide ziekenhuizen vormen samen het nieuwe Pancreascentrum Oost-Nederland; een initiatief en samenwerkingsverband van alle ziekenhuizen binnen de regio van het Integraal Kankercentrum Oost (IKO).

Alvleesklier (pancreas) kanker is een relatief zeldzame vorm van kanker, die een specialistische vorm van behandeling vraagt. De ziekenhuizen in de IKO regio vinden het belangrijk om de kennis en ervaring zoveel mogelijk te concentreren. Dit heeft geleid tot de keuze om alle chirurgische ingrepen te laten plaatsvinden in slechts twee ziekenhuizen, die hiermee samen het Pancreascentrum Oost-Nederland vormen. Dit komt de kwaliteit en snelheid van de zorg ten goede.

Vast team specialisten
In het Pancreascentrum opereert een vast team van chirurgen uit het UMC St Radboud en Alysis Rijnstate. Dit team beoordeelt, na verwijzing naar het Pancreascentrum en in samenwerking met maag-darm-leverartsen, radiologen en medisch oncologen, of de patient in aanmerking komt voor een operatie. Ook geeft het team advies voor een eventueel aanvullend behandelplan. Het is de bedoeling dat aanvullende behandelingen en controles zoveel mogelijk plaatsvinden in het `eigen’ ziekenhuis van de patient. Dankzij het bundelen van de kennis en ervaring en de afspraken die met alle ziekenhuizen zijn gemaakt, kan een patient binnen drie weken na aanmelding geopereerd worden.

Naast het UMC St Radboud en Ziekenhuis Rijnstate behoren Ziekenhuis Zevenaar (net als Rijnstate onderdeel van de Alysis Zorggroep), St. Jansdal in Harderwijk, het Slingeland in Doetinchem, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer en de Gelderse Vallei in Ede tot de IKO-regio. Alle ziekenhuizen verwijzen hun patienten voor chirurgische behandeling door naar het Pancreascentrum.

Kijk voor meer informatie ook op www.pancreascentrumoostnederland.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen