Internetapotheek onder vuur

Array

Demissionair minister Klink van Volksgezondheid wil stappen ondernemen tegen de apotheek die online bestelde recepten uitgeeft. Daartoe machtigt hij  de Inspectie voor de GezondheidszorgIGZ om door middel van een bevel de activiteiten te stoppen.  Als dat geen effect sorteert, overweegt de minister de wet te wijzigen, zodat het gat wordt gedicht dat het op Curaçao gevestigde bedrijf gebruikt als dekmantel voor z’n bezigheden via doktersonline.com.

De beroepsorganisatie van apothekers, KNMP stemt hiermee in en gaat zelfs nog een stap verder: de apotheker in kwestie moet worden geschorst. Een apotheker wordt geacht zijn patient te kennen en diens dossier in de gaten te houden. Daarvan is in deze situatie helemaal geen sprake. Want zijn bijvoorbeeld de persoonlijke gegevens die iemand invult wel correct?

Het stoort de Tweede Kamer dat op deze manier allerlei medicijnen worden verstrekt die begeleid moeten worden uitgegeven, als hormoonpreparaten en erectiepillen. De Kamer is het met de minister en de KNMG eens dat wie geneesmiddelen verstrekt, zich ook in de patient moet verdiepen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen