Eerste klant voor Theriak in Engeland

Array

Leeds Teaching Hospital NHS Trust kiest voor het Theriak Medicatie Management systeem (TMM)
Leeds Teaching Hospital NHS Trust is het eerste ziekenhuis in Engeland die gaat samenwerken met het in London  gevestigde CISHealthcare voor de ontwikkeling en implementatie van het Theriak Medicatie Management systeem (TMM). Het TMM systeem, dat is ingevoerd in diverse ziekenhuizen  in Europa waaronder Nederland, IJsland, Noorwegen, Denemarken en Oostenrijk, gaat in de komende tien maanden worden geïmplementeerd in twee klinische afdelingen in het Leeds Teaching Hospital NHS Trust.

Het Theriak Medicatie Management systeem is naar Engeland gebracht naar aanleiding van een nationaal vergelijkend onderzoek dat CISHealthcare heeft laten uitvoeren in nauwe samenwerking met het NHS Connecting for Health, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor NHS IT. Professor Liz Kay, klinisch directeur medicatiebeheer in het Leeds Teaching Hospital, vertelde aan E-Health Insider: “Het ziekenhuis maakt al gebruik van TheriakChemoCare voor het elektronisch voorschrijven voor volwassenen pediatrische Oncologie en Hematologie”.

“Met de andere systemen die we bekeken konden we ons niet indentificeren en ze voldeden niet volledig aan onze behoeften. De mogelijkheden van het Theriak Medicatie Management systeem in combinatie met Theriak ChemoCare zijn erg belangrijk voor ons”.“Het systeem is in gebruik in Scandinavie en in andere landen, aanpassingen zijn nodig om te voldoen aan de Engelse klinische werkwijze. Deze aanpassingen zullen in nauw overleg  met CISHealthcare uitgevoerd worden.

Het Trust hoopt een veiliger patientenzorg te kunnen verlenen en een hogere productiviteit te creeren bij artsen, apothekers en verpleegkundigen.
Tony Pegg, CEO bij CISHealthcare, zegt: ”De mogelijkheid om samen te werken is weer een belangrijke mijlpaal in de aanloop van het Theriak Medicatie Management systeem in Engeland”.

Over Theriak ehf:

Theriak ehf, onderdeel van CISHealthcare, is een toonaangevende Europese leverancier van ICT-oplossingen voor medicatie, met meer dan 10 jaar ervaring in het succesvol leveren en ondersteunen van IT-systemen voor de (geestelijke) gezondheidszorg. Bij CISHealthcare en haar dochteronderneming Theriak ehf in zijn ruim honderd medische IT-professionals werkzaam die specialistische medicatiesoftware leveren aan meer dan 100 opdrachtgevers in Europa. Het productportfolio van CISHealthcare bestaat uit:

• Theriak Medication Management (TMM)
• Theriak Chemocare
• Theriak Cypro
• Theriak Advanced Logistics

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen