Spoedeisende Hulp locatie Carolus alleen overdag en ’s avonds open

Array

Vanaf 1 mei 2010 is de Spoedeisende Hulp op de locatie Carolus van het Jeroen Bosch Ziekenhuis ’s nachts gesloten. Alle spoedpatienten worden ’s nachts doorverwezen naar de Spoedeisende Hulp (SEH) op de locatie Groot Ziekengasthuis (GZG) in de binnenstad van Den Bosch. Overdag en ‘s avonds tussen 08.00 en 22.00 uur blijven beide Spoedeisende Hulp-afdelingen volledig geopend.

Nieuwbouw
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis bereidt zich geleidelijk voor op de verhuizing naar de nieuwbouw begin volgend jaar. Steeds meer specialismen worden geconcentreerd op één locatie. Zo is de Intensive Care al vanaf 1 maart 2009 naar de locatie GZG verhuisd. Het gevolg hiervan is dat ’s nachts nog erg weinig patienten op de locatie Carolus worden aangeboden. Te weinig om een volledige bezetting op peil te houden, terwijl de locatie GZG het ’s nachts drukker heeft gekregen. Daarom wordt al het beschikbare personeel vanaf 1 mei ingezet op de locatie GZG.

Opvang
Op de locatie Carolus blijft wel een zogenaamd stabilisatie-, reanimatie- en consultteam op de SEH aanwezig ten behoeve van de verpleegafdelingen. Mensen die zich ondanks alle voorlichting toch op het Carolus melden, worden opgevangen en doorverwezen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 20.000 patienten de SEH op de locatie Carolus en bijna 29.000 de SEH op de GZG.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Bron: JBZ

Recente artikelen